Kapasitif Sayaç

Sadece hep aynı kondansatörler devrede kaldığından dolayı hep onların ömrü tükenir.Aksine sık sık devreye girip çıkmadıklarından dolayı,ömürleri artar bile.Ama sürekli çalıştığından dolayı mutlaka bir ısı söz konusu olacaktır.Bunun zarar verip vermeyeceğini ben bilmiyorum
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sn. bay_elk


* Trafolarda olsun, makinelerde olsun, birçok yerde sabit kondansatörler kullanılmaktadır. Herhangi bir sorun duymadım. Isınma olabilir ama sorun oluşturacağını zannetmiyorum. Ama Sn. m-usta-fa 'nın da belirttiği gibi işletmede yük olmadığı zaman devrede unutulmaması gerekir.

* Kondansatörlerin ömrünün azalıp azalmadığını çektiği akımdan anlayabilirsiniz. Ölçüm yapılmadan değiştirmeler ek maliyetler getirebilir.
 
bay_elk ' Alıntı:
2 adet 10kvar lık kondansatörün sürekli devrede kalması bir sorun yaratır mı sakıncası varmı bilmiyorum.
beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.
şimdiden teşekkürler,

Ara sıra pensampermetre ile kondansatörlerin çektikleri akımları kontrol edin. Zamanla güçleri azalacaktır.
Bu sabit kondansatörler yağlı tip olursa (kutu şeklinde olanlara göre) ömürleri daha fazla olur.
 
kondansatörler en çok kaynak yapılan yerlerde ömürleri çabuk bitiyor prensibine dayanarak sürekli devreye girip çıkmak kondansatörü öldürüyor sürekli devrede kaldıgı zamanda kontaktör bobininin yandıgını gördüm ama yazılardan arkadaşımızın günlük kontrol ettigi anlaşılıyor fazla bi sorun çıkarmaz sanırım
 
bütün arkadaşların yazdıklarını okudum ve çoğu doğru tespitler.Acizane benim size tavsiyem kapasitif sayacın mesai saatleri içinde dönüp dönmediğine bakmanız.eğer mesai saatleri içinde dönmüyorsa muhtemelen sisteme eklenen UPS lerin kapasitif etkisi nedeni ile geceleri kapasitif yazıyordur ki zaten bunu sizde söylüyorsunuz .Bu durumda yapmanız gereken ups gücünün %10 u kadar her bir faz için ayrı ayrı olmak üzere endüktif yükleri sisteme bağlamanız(balast kullanacaksan seri bağla,trafo kullanacaksan paralel bağla)
 
Sayın muhtaremmi meslektaşım
15.10.2008 tarihli yazınızda kaynak makinalarında sık sık devreye girip çıkma nederni ile kondansatör ömürlerinin kısaldığından bahsediyorsunuz.çok haklısınız Kontaktörler içinde bu geçerli.Daha önceki tarihlerdeki bir yazımda DEŞARJ BOBİNLERİNİN 1 saniye gibi kısa bir zamanda (teorik olarak saniyenin onda biri kadar bir zamanda ) kondansatörü deşarj ettiklerinden bahsetmiştim.Belki gözünüzden kaçmıştır diye tekrar bilgi paylaşmak istedim.
SAYGILARIMLA
 
arkadaşlar sorun u çözdüm sorun c/k değerinde c/k değerini yükselttim artık sorun yok kompanzasyon gayet güzel çalışıyor yardımlarınız için teşekkürler..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,887
Kullanıcılar
450,002
Son üye
enginyayl

Yeni konular

Geri
Üst