Kapasitif ceza

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yavuz31
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yavuz31

Usta Üye
Arkadaşlar 400 kwa trafomuz var sabit kondansatör yok Pimapen atölyesi ısıtıcı ve kompresör yoğunlukta ve 220 el aletleri çok entes 12c her şey normal sağlam ilk kademe trifaze role setup yaptım değerler normal yapışık veya arıza kademe yok kompanze akım trafosu 150/5 toplam kademe 12 2-3 ve 4 kademe 060 monofaze kondanstor toplam kondansatör 100 kwar ama tuhaf bir kapasitif basma var ceza var ama çok az çarpan 630 aktif 150 kW kapasitif 240 kW yazıyor fatura yeni geldi yoğun çalışma anını bekliyorum ısıtıcılar devreye girerse düzelir diye genelde gece calisma olmadığından endex gece kapasitif basıyor LED lamba var ama yanmıyor gece çoğu kapalı kimse kalmıyor ben yine bu luna sayaçların yazılım bozukluğundan şüpheleniyorum sizce sorun ne olabilir başka sayaç Tedaş og tarafinda

Son düzenleme:
Endeks takibi yapıyor musunuz saat bazında ?
Endeks takibi yapıyorum şuan için enduktif %5 kapasitif %250 den başladı dünden bu güne %113 kadar düştü yani aktif yükseldikçe kapasitif düşüyor belki ay sonuna doğru kurtaracak ama gece gündüz ihtiyaç olmadan bostayken role Kondansatör devreye almadığı halde kapasitif basıyor 2 LED aydınlatma bu kadar basmaz diye düşünüyorum ama

Sayaç baglantılaarını kontrol ettiniz/ettirdinizmi. Sayac ekanınd, L1 L2 L3 ledleri yanıp sönüyormu..
Sayaç tadas OG tarafında böyle bir imkanimiz olmadı malesef olasılık nedir ? Yani Kontrol ne amaçla yaptırmalıyım bilmediğim için soruyorum

Endeks takibi yapıyorum şuan için enduktif %5 kapasitif %250 den başladı dünden bu güne %113 kadar düştü yani aktif yükseldikçe kapasitif düşüyor belki ay sonuna doğru kurtaracak ama gece gündüz ihtiyaç olmadan bostayken role Kondansatör devreye almadığı halde kapasitif basıyor 2 LED aydınlatma bu kadar basmaz diye düşünüyorum ama

Sayaç tadas OG tarafında böyle bir imkanimiz olmadı malesef olasılık nedir ? Yani Kontrol ne amaçla yaptırmalıyım bilmediğim için soruyorum
Saat bazında takipten kastım endeksteki artış lineer mi yoksa ara ara sıçrama şeklinde mi? Bunu tespit ederseniz sorunun analizini de yapabilirsiniz. Yoksa gün ya da gün yarısı rakibiyle bu işi çözmeniz zor.
Edit : Günün belli saatlerinde ve yükün düştüğü durumlarda akım trafosunun %10 akım sınırının da altına iniyorsa sistem akımı, kompanzasyon rölesi saçmalayıp abuk subuk işler yapıyorda olabilir.

Son düzenleme:
Saat bazında takipten kastım endeksteki artış lineer mi yoksa ara ara sıçrama şeklinde mi? Bunu tespit ederseniz sorunun analizini de yapabilirsiniz. Yoksa gün ya da gün yarısı rakibiyle bu işi çözmeniz zor.
Edit : Günün belli saatlerinde ve yükün düştüğü durumlarda akım trafosunun %10 akım sınırının da altına iniyorsa sistem akımı, kompanzasyon rölesi saçmalayıp abuk subuk işler yapıyorda olabilir.
Herşey stop ettiğinde yuk düştüğünde çalışan hiçbir şey olmadığında ve gece artış oluyor kapasitif basıyor
Atolye kapandiginda kompanzasyon rolesini kapatsak mantıklı bir seçim olurmu

Arkadaşlar 400 kwa trafomuz var sabit kondansatör yok Pimapen atölyesi ısıtıcı ve kompresör yoğunlukta ve 220 el aletleri çok entes 12c her şey normal sağlam ilk kademe trifaze role setup yaptım değerler normal yapışık veya arıza kademe yok kompanze akım trafosu 150/5 toplam kademe 12 2-3 ve 4 kademe 060 monofaze kondanstor toplam kondansatör 100 kwar ama tuhaf bir kapasitif basma var ceza var ama çok az çarpan 630 aktif 150 kW kapasitif 240 kW yazıyor fatura yeni geldi yoğun çalışma anını bekliyorum ısıtıcılar devreye girerse düzelir diye genelde gece calisma olmadığından endex gece kapasitif basıyor LED lamba var ama yanmıyor gece çoğu kapalı kimse kalmıyor ben yine bu luna sayaçların yazılım bozukluğundan şüpheleniyorum sizce sorun ne olabilir başka sayaç Tedaş og tarafinda
Merhaba Sayın yavuz31: yakın zamanda sayaç değişikliği yapıldımı?

faturalardanda anlayabilirsiniz, önceki faturalarda sayaç markası seri numarası ile yeni gelen faturadaki sayaç bilgilerini karşılaştırabilirsiniz.
Neden sayaca odaklandım merak edenler için açıklayayım, daha önce burada açılan bir konuda sizin yaşadığınız sorunun aynısını takibini yaptığım bir torna atölyesinde yaşamıştım, benim başıma gelen de geceleri aşırı kapasitife girmesiydi, hatta akşam iş yeri kapandığında ana şalteri tamamen indirmeme rağmen sayaç aşırı kapasitif yazmaya devam etti. Öyleki sayaç ile ana şalter arası 2 m yok, yani sayaç çıkış uçları tamammen boş olduğunu düşünün, buna rağmen kapasitif yazmasını engelleyemedim, çözüm olarak buradaki CK Akdeniz'den izin alarak kendi aldığımız başka marka sayacı takıp sorunu çözmüştüm, çünkü sorun bariz ortadaydı, CK Akdeniz sayaç değiştirene kadar kompanzasyon değerleri mükemmel gidiyordu.

Aynı sorun 1 ay önce tekrar başıma geldi, yakın arkadaşımın mermer atölyesinde 1 ay önce sayaç değişimi yapıldıktan sonra kapasitif aşırı yükselmiş ve ceza gelmiş, arkadaşım teknik konulara hakim kompanzasyon takibini kendisi yapıyor, sayaç değişimi yapılırken görevliye ''kompanzasyondan ceza gelmez değilmi'' diye sormuş, gelirse sayacı değiştiririz demiş, sayaç ayın ortasında değiştirlmiş ve ceza o gün yazmaya başlamış.

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri