Kamuda istihdam ne durumda

Katılım
17 Ağu 2010
Mesajlar
630
Puanları
1
Arkadaşlar elektrikçilerin otamasyoncuların vs.. bu gibi teknik elemanların kamuda ihdihdamı ne durumda acaba kpss ile atanmak için çok yüksek puanmı gerekiyor torpil ayrı bir şey onu katmıyorum ;)
 
2 haftadır haftanın 6 günü, günde 10 saat şantiyede, birbirine söven, arkadalarından iş çeviren insanlarla çalışıyorum, bu durumdan sonra bulduğum her saniye kpss'ye çalışıyorum :) 90 civarı bir puanla atanılır...
 
76,5 puanla girdiğim sınavın 2 yılında kamu kurumuna atandım. Atamamdan once de birkaç başvurum olmuştu bi defa 0.3 puanla kaçırdım diğerlerinede torpil karıştı girememiştim. Şimdi 1 yıllık teknik memurum (elektrik teknisyeni olarak, teknisyen alımı daha çok oluyor)
Teknisyenler için 80 puan büyük oranda yeterli oluyor
device_name Cihazımdan your_app_name ile gönderildi
 
Hocam, mühendisin, teknikerin , teknisyenin atanma şartları farklı, sanırım en zor tekniker, en kolayda teknisyen atanabiliyor. Teknisyen alımı fazla ve teknisyenlerin pek çoğu kpss olayın tam farkında değil. Ne getirir ne götürür bilemiyorlar sınav onlara zor geliyor ki esasında biraz aklı çalışsa bu sınavın kıymetini bilecek hemde nasıl asılacak. Hep söylüyorum bu ülkede teknik personelin çalışma şartları çok ağır ve bu ağır şartlara rağmen ücretleri ve sosyal hakları çok düşük. Teknik personel kendine değer veren bir işte çalışmak istiyorsa ya adı bilinen kurumsal bir şirkette yada kamuda çalışacaktır. Kendi işini kurarım mantığıyla özelde orta ve küçük ölçekli firmalarda sömürülen binlerce teknik personel var. Hayat kısa bu kadar yıpranmaya gerek yok.
 
teknisyen daha kolay atanıyor diyorsunuz bilseydim ben hiç girmezdim o zaman 2 yıllığa okumanın değer katmadığı ülkede madem liseden çıkınca daha kolay atanabiliyordum hiç girmezdim 2 yıllığa
 
Ben işe girerken Türkiye genelinde 25 teknisyen 1 tekniker alınmıştı, teknisyen olarak girip sonra iki yıllığı bitirmek çok daha avantajlı

device_name Cihazımdan your_app_name ile gönderildi
 
Evet teknisyen olarak girip, 2 yıllığı bitirip ünvan değişikliği sınavına girerek tekniker ünvanına kamuda geçmek daha mantıklı, daha sonrada yükselme sınavıyla teknik şef olunabiliyor.
 
Bir de şu var özelde insan olarak hiç bir değeriniz yok, sadece patrona para kazandıran bir çalışansınız. Adam elinden gelse sizi 24 saat çalıştırır... Devlet gibisi yok.
 
peki teknisyenin teknikerden daha çok atanmasının nedeni ne olabilir ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,674
Kullanıcılar
449,946
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst