Sonar Yüksek Frekans Jenaratör Presleri Hakkında

Katılım
28 Nis 2012
Mesajlar
4
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar,

Bugün mobilya sanayinde bombe(formlu) parça üretimi yapan bir firmanın arızasına gittik. Bir haftadır devam eden bir arıza. Birçok kişi arızaya gelmiş. Birçok benzer üreticiyle konuşulmuş arıza tespit edilmemiş. Arızanın konu olan cihaz yada makine yüksek frekans jenaratörü. Bu cihazlar içerisinde bulunan bir lamba yardımıyla çift taraflı sağında ve solunda bulunan preslerin erkek ve dişi kalıplarına bağlanan plakalar yardımıyla artı ve eksi yüklenerek yine kalıpların içinde bulunan plakaları ısıtıyor ve içerisindeki tutkallı çok katlı yarı mamülü ısıtıyor. Sonrasında cnc de işlem görüyor vs. İlginç olan presin sağ tarafındaki kalıpta sıkıntısız ürün ısınıyor. Sol tarafta ürün ısınmıyor. O gelmiş bu gelmiş lamba bozuk demiş. Prosese bok atmış. Tutkalı bozmuşlardır piyasa bozuk falan filan neyse. Makinede çok birşeyde yok. kontaklar, kondansatör, sigortalar vs. vs. basit butonlu anot katot göstergeleri vs. Panoyu açtık. Birkaç elemanı multi ile kontrol ettik. Sonra baktım kademeli bir switch var. Bir elimi attım kapağı elimde kaldı. 6 kademeli switchin kademesi 3 te. Eee tabi ısıtmaz. Kapak düşmüş bir ara sonra switch kapağını yerde gören rastgele takmış üzerine. Sonra böyle 1 hafta üretim durur. Elektriksel konular ihmali kaldırmıyor. Her elemanın işlevi ve fiziksel hali ne ise onu korumak gerekiyor. Canlı bir organizmanın bir parçasının kopması gibi birşey değil mi sizcede. Birileri anlamadan yanlış ameliyatlar yapıyor. Sonra hasta olduk. Yandık bittik. Önce çalışanını bilinçlendir. Kendinide bilinçlendir. Anlamadığın şeye bulaşma. O gün zamanında vermediğin 200₺ yarın 1 haftalık üretimine bilmem ne kadar zararına mal olur. Bilinçli işçi👷🏻👷🏻 fabrikayı zarara uğratmaz vesselam.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,595
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst