500 metre kare süpermarket elektrik ihtiyacı

atcapar

Üye
Katılım
12 Eki 2020
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba sayın arkadaşlar,

yaklaşık 500 metre karelik bir yeri kiraladım orayı süpermarket yapacağım. Malumunuz market için süt reyonu soğutucusu, içecek soğutucusu, soğuk hava deposu, klima, jeneratör vs ekipmanlar gerektiği için elektrik gücü yüksek istiyor. Ben elektrik konularından pek anlamadığım için bir kaç elektrikçi ile görüştüm, dükkana gelip baktılar dediler ki senin dükkana önce elektrik projesi çizdirmen gerekiyor, yeni pano yapman gerekiyor, trafodan hat çekebilirsin vs şeyler söyledi elektrik terimleri olduğu için pek aklımda kalmadı dedikleri ve bana aşağı yukarı 200 bin tl ye kadar masraf tutacağını söyledi. dükkana tahmini 75 kw elektrik tüketimi gerekiyor dedi elektrikçi. Benim sormak istediğim soru; elektrikçinin dedikleri doğru mudur? ne yapmam gerekiyor? binanın elektrik gücü market için yetersiz midir? yapmam gerekenler nelerdir? Teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
75 kw. dısındakıler dogru. O kadar büyük gücü anlamadım. Öncelıkle alacagınız cıhazların elektrik gücünü satıcı veya ımalatcıdan ögrenın. Bunları, yenı proje çizecek olan muhendise verin. Gerisi gelir..
 
200.000 TL masraf gider mi peki bu işlemler için?
 
ya da soruyu şöyle sorayım; sırasıyla yapmam gereken işlemler nelerdir?
 
Kiraladığınız yerin bağlantı gücü sizin ihtiyacınız olan gücün altında ise dağıtım şirketine güç artışı talebinde bulunabilirsiniz.Eğer siz sözleşme gücünüzü arttırmazsanız dağıtım şirketi zaten tarafınıza yazı gönderip güç artışında bulunmanızı ister.Bunun için sizden öncelikle marketin gücünü belirten bir elektrik projesi isterler.Proje onaylandıktan sonra bu projeye istinaden size bir bağlantı görüşü yazısı (enerji müsadesi yazısı da denir)verilir.Bu işlemleri elektrik mühendisi vekaletinizi aldıktan sonra sizin adınıza halleder.Maaliyete gelecek olursak sizin istediğiniz güce bağlı olarak doğru orantıda artar.75 kw lık bir lhtiyaç hesabı yapılmış ne kadar doğrudur bilemem tabiki.Eğer doğruysa ,muhtemelen markete gelen ana kablosunun değişmesi gerekir.Ayrıca kompanzasyon panosu ihtiyacınız da olacak.Detaylı bilgileri mühendislik hizmeti veren bir firmaya danışıp keşif özeti çıkarmalarını isteyebilirsiniz. kafanızdaki soruların cevabını alırsınız.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,120
Mesajlar
915,175
Kullanıcılar
449,825
Son üye
yasargokdemir

Yeni konular

Geri
Üst