kaliteli ürün nasıl aldırılır

promete1

Üye
Katılım
10 Mar 2008
Mesajlar
115
Puanları
1
Merhaba kanumda çalışıyorum okul projelerimiz var. Genellikle müteahhitler malzemeden kaçmak için çok kötü ürünler getiririp takıyor, tse si var diyerek daha doğru düzgün firmaların ürünlerini taktırmak için nasıl bir yol izlememmiz gerekir.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Kullanılacak ürüne ait tüm belgeler, ürün kataloğu veya en azından ilgili sayfanın fotokopisi ve ürünün numunesi istenir.Kontrol Mühendisi ürünle ilgili istediği test ve kontrolü yaptırır bununla ilgili masraflar yükleniciye aittir. Örnek malzeme sunum formunu ekte paylaşıyorum.
Kullanılması düşünülen malzemenin teknik şartnameye uygunluğunu denetleyip karar verecek olan sizsiniz, Birim fiyat tarifi ve şartnameye uyan TSE belgeli ürünü geçerli bir sebebiniz olmadıkça reddedemezsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • Malzeme Onayı.rar
    1.3 MB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
bunun elektrik ilgili sayfasını müteahhite verip gelen tekliflerden bir tane seçip,müteahhite mi veriyorsunuz? yoksa sizde buna karşın 3 ürün tavsiye ediyor musunuz?
 
Aslında 3 ürün teklif şartı diye birşey söz konusu değil. Prosedüre göre müteahhit 1 adet marka/model önerebilir. Tek riski marka/model onay görmez ise müteahhit tekrar onay formu doldurup yeni ürün önermek zorunda.
Malzeme onay forumu iki adet ıslak imzalı olacak şekilde düzenlenir birisi idarede birisi müteahhitte kalır.
İdare yani kontrol mühendisi marka model öneremez. Usülen uygun değildir etik değildir.
 
Son düzenleme:
Cendere metodu en iyi metottur.
Yapılan iş ne olursa olsun çok ciddi anlamda garanti sözleşmesi çalışması yapılması zorunludur.
X işini C ile yapıldığı öngörürsek sözleşmeye :
"C ürününde oluşabilecek veya ilgili ürünün sebep olacağı tüm olumsuzluklardan sözleşmede bahsi geçen kabul mercileri sorumludur" deyip 10 liralık bir bileşen için 100 TL servis istenir.

Kısaca işi yapmak başka bir şey sorumluluğunu almak başka bir şeydir. Sorumluluğunu kabul etmek sizin insiyatifinizdedir. Genel anlaşmada bağlayıcı olmasa bile sizin aracı kurumlarla yaptığınız anlaşma esastır.
Bu ülkede yaptığım tümişlerin garanti süresi 6 ay dır . Bu kötü iş yaptığınız anlamına gelmez aksine verilen hizmetin kalitesi direkt olarak derecelendirilmiş olur.

Kaliteli ürünleri kullanıp iş yapmak için kaliteli muhatabların olması gerekir. Şükürler olsun ki artık piyasaya iş yapmıyorum....
 
İşin sözleşme kısmına hiç değinmedim kamu işi yapılıyorsa ihaleli iş ise İşin sözleşmeside, teknik şartnamesi de gerekirse özel şartnamesi de olur, birim fiyat tarifleri olur. Ürünle ilgili tüm özellikler belgeler belirtilir. Yüklenici iş bitiminden sonrada 1 yıl kesin kabule kadar sorumludur teminatı içerdedir yani hiç biryere kaçamaz.
Birde taşeron olma durumu vardır ki bazı sözleşmelerde alt taşeron çalıştırılamaz ibaresi bulunur. Alt taşeron çalıştırılması neticeyi değiştirmez idare yani kontrol mühendisinin muhatabı yüklenici yani müteahhit firmadır.
 
benim sormak istediğim şems,flash gibi firmalar gelirse ne yapıyorsunuz bunlar çin malı tseli firmalar yani şartları sağlıyor.
 
benim sormak istediğim şems,flash gibi firmalar gelirse ne yapıyorsunuz bunlar çin malı tseli firmalar yani şartları sağlıyor.

Dandik mal kullanırsan senin başın ağrır diye baştan uyarıyoruz. Müteahhitlerde alt kalite mal kullanmıyorlar. Derseniz günün birinde bir firma gelir ve kullanmak isterse? dediğim gibi birim fiyat tariflerindeki şartları sağlıyorsa TSE belgesi varsa tabii ki kabul etmek durumundayız.
Projeyi ve birim fiyat tariflerini hazırlayan işi bilen bir teknik eleman olsa uyduruk markaları elemek gayet kolay örneğin sadece kısadevre kesme kapasitesinden bile birçok markayı elemek mümkün.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,762
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst