Muhtemelen yanlış anlamişsiniz. Devrede 1 tane K.A.R olsa tüm linyelerin çekeceği akım değerinde seçilmesi gerekirdi, bu da ana sigorta akım değerindedir. Ancak burada linye grupları var ve K.A.R değerleri koruduğu grubun akım değerine göre seçilir. Her biri 100A seçilmez. 100A seçilirse ne olur? Hiç bir sorun yaşanmaz çünkü K.A.R'ın termik-manyetik koruma görevi yoktur ama projede gereksiz yüksek rakamlar harcanmış olur.Evet aydınlatma için 25 A
Priz için 40 A
Fotoda çıkmamış pis su pompası hidrofor vb. Bir linye var o da 63 A İn değerine sahip 30 ma kakr takılı
Burası kamu dairesi olacak o yüzden eş zamanlı katsayısı yüksek olmalı ki öyle galiba. Yüke göre seçim mantıklı ama Abb firması ile görüştüm bu konuyu ve cevabı şöyle oldu. “
KAKR Nominal Akımı >= Kendini Koruyan Sigorta/Kesici Akımı
Bu durumda, TMŞ 100A ise KAKR 100Aveya daha yüksek 125A gibi seçilmelidir. Ancak 100A'dan küçük bir KAKR (örneğin 80A'lik TMŞ tarafından yeterince korunamaz ve aşırı yükte hasar görebilir.
Her panodaki KAKR'yi, o panonun girişindeki en büyük aşırı akım koruma cihazının değerine eşit veya ondan büyük seçmelisiniz. Farediyorum eğer bir tali panonun girişi 32A'lik bir otomatik sigorta ile korunuyorsa, buraya 32A veya 40A bir KAKR takılabilir. Nominal akımların doğruluğu hattın taşıma kapasitesine göre yapılmalıdır. Bu da sizin hesaplayacağınız değerlerdir.
Bu sekilde linye sayısının fazla olduğu panolarda, aydınlatma da olsa priz de olsa giriş devre kesici nominal akımına eşit veya yüksek bir kakr takılmalı. Ama ben bu şekilde ne bir proje ne de uygulama gördüm.
Bahsettiğiniz yüksek amper degeri tepedeki TMŞ bünyesindeki muhtemel K.A.R varlığı ile sağlanır.