Kablo Kesiti Nasıl Hesaplanır

kolay kablo kesiti hesaplamak istersen iç tesisat boru içinde geçen 2,5 mm2 kablonun kaldırabileceği maksimum akım 21 amperdir.Bu kabloya da 16A sigorta takarsın.
Eğer bu kablo dışarda ve çıplak kullanılacaksa 32 A'dir max yüklemesi.
Basit hesap ve piyasa işi dedikleri türden cevap.Uzun hatlarda (100 m gibi) bu kabloyu o kadar yüklyemezsin.
Artık hesabını bu denkleme göre kurarsın.
10 mm2 kablodan 84 amper çekebilirsin gibi basit mantıklar.
formulle hesaplanınca bu doğrumu 10mm2 84 amper çeker mi? eğer doğruysa hesaplamak cok kolay;)
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
3,3 ten büyük ise gerilim düşümü fazla demektır buna göre kablo kesıtını yenıden bir üst kesıt olarak seçıp yenıden gerılım düşümüne bakman gerekır
 
arkadaşlar merhaba;
400 kva lık bir jeneratör bağlantısı yapacağız. hat uzunluğu 500 metre . kablo kesitini nasıl hesaplayacağız? yukarıdak, formüllerle hesapladım güç değeri kw olduğu için çok büyük değerler çıktı.
 
arkadaslar 36 watt 1 armator kac amper ceker yada basıt sekılde watt amper nasıl hesaplanır
mesela 1 amper kac wat veya 1 watt kac emper
 
Sn.hasan bayer,arkadaşım işin suyunu çıkarmayalım.Kerem Aslının nesi oluyor dersek olmaz.Hiç bilmiyorsak ajanda arkalarındaki teknik cetvellere bakarak bir sonuç alınabilir.1 A.Kaç W sorusu eğer alıcı omik ise gerilim 220 V ise;P=UxI=220x1=220 W eder.Gerilim 235 V ise
235x1=235W eder.Gerilim,alıcının cinsi ve güç katsayısına göre değişir.
 
Bende hep merak ediyordum. Atelyedeki 10 kW motor olan tezgah için ne kadar kesitli kablo lazım diye. Elektrikçiler alışmışlar hep tecrübeye dayalı yuvarkal değerler söylüyorlar. Konuyu açanlara teşekkürler.
 
Arkadaşlar merhaba konuyu biraz hortlatmış olacağım ancak benzer bir şey soracağım için yeni konu açmak istemedim,
gerilim düşümü hesabında ısınma kontrolününden sonra hangi kablo türünü seçeceğim hakkında kafamda soru işaratleri oluştu acaba bunun bir tablosu varmıdır akımlarını buluyorum ancak kablo kesitlerini hesaplayamıyorum kaç mm^2 lik kablo gerekli bilemedim. Çok teşekkür ederim iyi forumlar dilerim.

Akımları bulduktan sonra, Kabloların Akım Taşıma Kapasiteleri var, mesela kabloların kesitlerini gösteren , Havada , Toprakta ne kadar Akım çekebileceğini gösteren v.s. gibi , oradan size uygun olan kabloyu seçebilirsiniz...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst