Jel Akülerim ve İnverter Arası Kablo Kesiti

hvsfgvvv

Üye
Katılım
16 Ağu 2021
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
28
Değerli Forum Üyeleri merhaba,

Şebekeden bağımsız bir off grid solar sistem için elimde 8 Adet Jel Akü bulunmakta, bunları sac metal içerisinde bir pano içerisine yerleştirmeyi düşnüyorum üst kısmına da yine inverter için sacdan bir dolap yapacağım. Akülerim 12 Volt 110 Amper, 48 volt-220 Amper olarak invertere girişini yapacağım. İnverter aküler arası mesafe yaklaşık 1 metre olacak. Kablo kesiti olarak aküler arası 16 mm akü inverter arası 25 mm düşünüyorum. Fakat yeterli olur mu bilemiyorum. Normalde böyle off grid örneklerinde gördüğüm kadarıyla mesafe düşük olduğu için kalınlıklar pek önemsenmiyor. Ama uzun ömürlü olsun istiyorum. Kablo kalınlıklarım yeterli midir yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
 

Ekli dosyalar

  • Raf2.jpg
    Raf2.jpg
    123.7 KB · Görüntüleme: 22
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kablo kalınlığı inverterden çekeceğiniz akıma bağlıdır. Aküler arası anlık akımı hesaplayabiliyorsanız hem watt'a çevirerek kablonun taşıma kapasitesi ile karşılaştırabilirsiniz. Güç(watt)=Volt*Akım(amper)
 
Merhabalar.
Akü inverter arası kablo seçiminiz 25 mm güzel inverter giriş klemensleri 25 mm için uygunsa güzel olur.
İnverter ı sac pano içine alırsanız havalandırma delikleri delmeyi unutmayınız.
 
Merhabalar.
Akü inverter arası kablo seçiminiz 25 mm güzel inverter giriş klemensleri 25 mm için uygunsa güzel olur.
İnverter ı sac pano içine alırsanız havalandırma delikleri delmeyi unutmayınız.
Saç içinde kenarlarından 10ar santimetre boşluk birakarak 3 tarafına da havalandırma delikleri açılacak yeterli olur diye düşünüyorum. Growatt spf 5000 es kullanacağım uygun diye düşünüyorum birkaç güne gelecek inverterim bi kutuyu açıp bakacağım, burada inverter ve akü arasına sigorta koymak istesem nasil bir sigorta kullanabilirim ?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst