Kablo Tavasında Kabloların Taşınması Hk.

Katılım
18 Ocak 2015
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
32
Merhaba arkadaşlar meslekte yeni olduğum için öğrenmek istediğim bir konu var.Yardımcı olabilecek meslektaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.

Şöyle bir tek hat şemamız , kabloların çapları ve kesitlerini yazan 2. bir şemamız var . Sormak istediğim şey ; mesela biz bu kabloları 50 metre ileriye delikli kablo tavasında duvara sabit yatay şekilde taşımak istiyoruz nasıl bir sıra ve düzende olması gerekir

Screenshot_3.png
Screenshot_4.png


Özellikle 240 lık kablolar tek damarlı ve araştırmalarımda faz sırasına göre bir dizilim vermiş , bu tek damarlı kabloları çok damarlı kablolarla aynı tavada taşıyabilir miyim Nasıl bir dizayn yapılabilir.. Autocad çizimini de atıyorum belki ilgilenen arkadaşlar oldur .

Siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz.Nasıl bir tasarım yaparsınız , saygılarımla
 

Ekli dosyalar

  • Tava Örnek.dwg
    211.3 KB · Görüntüleme: 14
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
mekanik biri olarak söylüyorum, uçlarını karıştırmadığın sürece fark etmez. ama nerede gördüm hatırlamıyorum yarım ay şeklinde yataklar var (bazı sıhhi tesisat borularını duvara sabitlemek için) onun gibi zımbırtılarla döşersen daha yakışıklı olur. hem hava alırlar hem de yarın öbür gün, bir sorun olursa çözmesi kolay olur. (hava almak= iki anlamda, aralarında boşluk olur olası ısınmadan etkilenmez ve parazit olayı)
 
Tek damarlı kabloları yonca şeklinde demet yapmalısın. 3x70/35 , 3x16/10 ve 4x2,5 olan kabloları birbirlerinden ve tek damarlı kablo demetlerinden ayrık bir şekilde aynı tavada veya farklı tavada fark etmez.
 
Tek damarlı kabloları yonca şeklinde demet yapmalısın. 3x70/35 , 3x16/10 ve 4x2,5 olan kabloları birbirlerinden ve tek damarlı kablo demetlerinden ayrık bir şekilde aynı tavada veya farklı tavada fark etmez.
Bu şekilde mi sayın tknsyn bey ,


Screenshot_7.png


Bunları arada boşluk olmadan üst üste koyabilir miyim

Şu şekilde

Screenshot_8.png


ya da bunları tek damarlıları faz sırasına dikkat edip düz şekilde hepsi üst üste olacak şekilde .



Screenshot_9.png


Uygulamada nasıl olur gerçekte , cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum , umarım derdimi anlatabilmişimdir.
 
En üst resimdeki gibi olur. Hatta ayrı devrelerin arasına da boşluk koymalısınız. (üst resimdeki S-S arasına, N-N arasına, S-S arasına.)
Elbette aralara boşluk koymadan, hatta yonca yapmadan, hatta dar bir tavaya balık istifi yapılan, çorba uygulamaları görmek mümkün. Doğrusu ilk yazımda tarif ettiğim gibi. Aksi uygulamaların bir çok olumsuz sonuçları olur. Bu olumsuz sonuçların bazıları meydana geldiğinde uyduruk meslektaşlarımız far ışığı görmüş tavşan gibi kalakalırlar.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,578
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst