kaçak akım rolesi açtırma bobini bağlantı şeması?

çaylakelektrikçi

Paylaşımcı üye
ustalarım selamın aleykum
bir işyerine kaçak akım modülü+troid akım trafosu+açtırma bobini montajı yapacağız.
kullanacağımız role Siemens sirius 3ug4625 1cw30 model role.
bu bağlantı nasıl olacak yardımcı olurmusunuz?

İnternetten pdf ini indirdim fakat bağlantı şeması kafami karıştırdi..şalter için actrma bobini aldik evet.sadece bağlantı şemasını istiyorum.. açtırma bobini ve akim trafosu uçları rölenin neresine bağlanacak?

- A1-A2 uçları röle besleme gerilimi ,
- C1-C2 uçları toroidal akım trafodan gelen akım beslemesi,
- 11-14 uçları ,açtırma bobini devresine
seri girecek kontaktır.
Röle beslemesi için,0,5-1 amp. sigorta kullanılacak,sigorta beslemesi,şalterin
enerjili ucundan yapılacaktır.Bağlantıdan ziyade,röle set değerlerini girmek sorun olabilir.O nedenle,broşürü dikkatli takip etmeniz gerekecek.

Son düzenleme:
Ustam c1 c2 ye akim trafosundan gelen uçları bağladık.uclarin yönu önemli değil sanırım?..açtırma bobinine Faz girip cikacakmi?.. yani actirma bobininin bir ucu 11 e diğer ucu 14 e mi girecek?.. role set değerlerini de tarif edebilirseniz süper olur ustam

Akım trafo giriş uçları önemli değil.Röleye gelen faz ucundan 11 nolu kontak,14 açtırma
bobinine ve açtırma bobinine nötr.Röle set değerleri maalesef zor.O nedenle iyi okuyun
dedim.Daha önce birkaç tane yaptığım için biliyorum.Bilgisi taze olan arkadaşlar belki
yardımcı olabilir.Röle gerilimi ile,açtırma bobini gerilimi aynı değilse,11-14 kontağından
bobin gerilimi ayrı uygulanmalıdır.

Son düzenleme:
Ustam rolenin a2 ucuna notr,buradan da açtırma bobinine gitmiş.c1 c2 akim trafosu uçları bunlar da tamam.simdi role de arka kisimda 22-21-24 ,ön kısımda da 12-11-14 uçları var.rolenin besleme sigortasından hem a1 e hem de11 nolu uca giriş yapılmış.actirma bobinine gidecek diğer uç hangi bqcaga bağlanacak..yani bu işlem yapılmış ve biz kontrol ediyoruz doğru mu değil mi diye.?

Siz,11-14 veya 21-24 uçlarından herhangibirini kullanabilirsiniz.Bir tanesi,başka devre için ayrılmış.4624 broşürü faydalı olabilir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,388
Kullanıcılar
459,260
Son üye
cumhur003

Yeni konular

Geri