Kaçak akım rölesi sorunsalı.

napkins

Üye
Katılım
13 Ara 2017
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
35
Arkadaşlar merhaba, konu hakkında 100lerce başlık açılmış ancak aradım sorunun cevabına ulaşamadım. Şöyle açıklayayım; 8daireli yeni bir binada oturuyorum. Tesisat trifaze. Her dairede kaçak akım rölesi mevcut. Elektriğe yüklenme olduğundan dolayı atmadığını biliyorum çünkü gecenşn bir yarısında, yada gündüz binada kimse olmadığı zamanlarda atıyor. Binaya giriş tesisatında 100lük tmş takılı. Olayın ilginç kısmı ise; bina giriş panelinden hiçbir sigorta, tmş vs atmazken, sadece dairelerin kaçak akım röleleri atıyor. Sadece benim dairemin değil, aynı anda diğer dairelerinde kar ları atıyor. Sebebini bir türlü bulamadık. Bilen, duyan başına gelen varsa yazarsa çok mutlu olurum. Teşekkür ederim herkese iyi akşamlar.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Hali hazırda takılı olanlar Siemens rccb 25A yinede değiştirmeliyim?
 
Peki tüm dairelerin aynı anda sadece kaçak akım rölelerin atması bu sebeple ilgili olabilir mi?
 
Bu çözüm olmazsa,büyük sıkıntıya gire-
ceksiniz demektir.25 amp. yerinede 40 amp.
olmalı ( konunun amperajla ilgisi yoktur).
Büyük sıkıntıya gireceksiniz derken binanın tüm elektrik tesisatını değiştirmekten behsettiniz. Ne kadar büyük bir sıkıntıdan bahsediyorsunuz?
 
Bütün dairelerin sigortaları atıyor demişsiniz. Atan K.A.R'leri aşağıda, Ana Dağıtım Panosu'nda mı, dairelerin içindeki sigorta panosunda mı?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Geri
Üst