KAÇAK AKIM RÖLESİ

mcrazy83

Üye
Katılım
26 Kas 2012
Mesajlar
110
Puanları
1
3 fazlı abone olan 2 katlı ev..2 faz birer kata dağılmış..3.faz ayrı bir binaya kullanılmış..fazlar arasında dengesiz dağılım kaçak akım rölesini attırırmı.her katın ayrı kaçak akımı var..ayrı binanında kaçak akımı var.ayrı binada kaçak akım atıyo arasıra..tesisat yeni..tek fazlı motor var mesela çalıştırınca atıyo kaçak akım..ama sigortasını kapatıp şalteri 1 konumuna alınca ve sigortasını açınca çalışıyo ve kaçak akım atmıyo bu sefer..yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler şimdiden..bazende hiç bişey çalışmıyorken atıyo kaçak akım ayrı binada.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Dengesiz akımdan atmaz ama
Gevşek bağlantı var mı kontrol etmekte fayda var.
 
gevşek bağlantıdan farklı zamanlarda anlık arkmı oluyordur diyorsun
 
Kaçak akım rölesinin giriş çıkışlar faz ve nötr aynı yerden beslenmelidir. Monofaze motor çalışırken atıyorsa motorun topraklaması ile nötr de temas olma olayı olma olasılığı var. Motorun faz girişi veya bağlantıları klemensten sıkı bağlı mı? Nötr de daha sıkı bağlı olmalıdır. motorun gövdesi toprak veya zeminle teması varsa nötr de gövdeye temas edıyorsa yine atar. Motor çalışıyorken hemen mi atıyor; ise motorun ısınmadan dolayı sargı veya kablolamalarında izalasyon sorunu olabilir. Kullanılan kaçak akım rölesinin kaliteside önemlidir bu arada.
 
motorun bağlı olduğu priz kapatılıp motorun şalteri açıyoruz 1 konumuna yani.sonra sigortasını kaldırıyoruz 1 yapıyoruz yani..bu şekilde kaçak akım rölesi atmıyo
motorun bağlı olduğu sigorta açıkken motor çalıştığında kaçak akım bazen atıyo bazen atmıyo.
bu kaçak akımda bir tane daha priz hattı ve bir tanede aydınlatma bağlanan hat var..prizler 16A aydınlatma 10A sigortası..bazen hiçbirşey çalışmıyorkende atıyo kaçak akım.
 
motorun prizi sonradan çekildi..ondan öncede atıyodu kaçak akım..motorun çalışmasındaki bu ilginç durumu yazmak istedim sadece.arızayı işaret eder belki diye.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst