jeneratör nötr topraklaması

denmarko

Üye
Katılım
4 Ağu 2008
Mesajlar
63
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar benim sorum faraday topraklama sistemi ile ilgili. faraday kafesi yapılmış TN-S topraklama sisteminde eş potansiyelleme yapılıyor yani paratoner ve topraklama birleşiyor. Ayrıca trafonun yıldız noktası yani nötrü topraklanıyor işletme topraklaması için ve dağıtım panosunun nötr barasına bağlanıyor. dağıtım panosunda nötr ve topraklama barası eş potansiyel topraklama barasına bağlanıyor yani birleşiyor. Sistemimizdeki jeneratörün nötrünüde ayrı bir topraklama yapmalımıyız yoksa jeneratörün nötrünüde dağıtım panomuzdaki nötr barası ilemi birleştirmeliyiz ? Jeneratörün nötrünü dağıtım panomuzdaki nötr barasına bağlarsak 3 kutuplu otomatik transfer mi 4 kutuplu otomatik transfer şalteri kullanmak uygun olur (socomec marka ATS bulunuyor panoda)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Forumda aratırsanız konu hakkında bir sürü tartışma var... Kolay gelsin ;)
 
Arkadaşlar, bu konu benim için gündemdedir. Uzun zaman geçmiş ama, bilgisi olan ark lardan paylaşırmı..
 
Piyasada çalışan Şebeke-jeneratör sistemlerinin çoğu 3 kutupludur ve jeneratör nötr'ü topraklı değildir.
Jeneratör üzerindeki koruma ekipmanı standartında 3fazveNötr vektörel toplamını kontrol eden standart bir sistem istisnalar hariç yoktur. Kurulum esnasında böyle bir koruma sistemi jeneratöre uygulandıysa şebeke-jeneratör transfer şalteri 4 kutuplu olmak zorundadır, bu durumda da jeneratör nötr barasını topraklamaya gerek yoktur.
 
arkadaşlar merhaba,
bizim jeneratörümüz 3 ad 1030 kva, trafomuz 2 ad 2000 kva mevcuttur.
şebekenin de jeneratörün de şalterleri 4 kutupludur.
sorum şu; jeneratörün nötr noktasının topraklanması (trafodaki gibi nötr oluşturulması) gerekli midir? değilse enerji kesildiğinde nötr de kesilecek (4 kutuplu olduğundan dolayı) jeneratör nötürünü nereden oluşturmaktadır? jeneratörü de ayrıca topraklamak (nötr noktasınında topraktan nötr oluşturmak) gerekir mi?
saygılarımla
 
İyi gunler jeneratör un topraklaması kesinlikle bağımsız olması gerekir yoksa ilerde AVR kartına zarar verebilir
 
Üreteç ne olursa olsun nötr hattı diğer topraklama sistemlerinden bağımsız ve belirli uzaklıkta topraklanmalıdır.biz buna işletme topraklaması diyoruz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,684
Kullanıcılar
449,953
Son üye
bavenes

Yeni konular

Geri
Üst