jeneratör Gerilim kontrol

electrics

Üye
Katılım
15 Nis 2008
Mesajlar
694
Puanları
6
Yaş
39
arkadaşlar sormak istediğim şudur, biz mesela şebekemiz gittiğinde jeneratöre envers edioruz ve sistem jeneratörden besleniyor, bu arada kompanzasyon devre dışı kaliyor, bu çalışmada sistem mesela şebekeden ve kompanzasyonsuz beslenseydi 0,75 cos fi ile çalışacaği bir durumda jeneratöre geçilmiş olsun, bu endüktif yük altında jeneratör çıkışında normal şartlarda cos fi ne olurdu? (yani gerilim regülasyonu ile kompanzasyon arasindaki ilişkiyi çözmeye çalışiyorum)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
sn electrics
mustakil çalışan jenaratör yük değişimi olsada,olmasada gerilimini sabit tutar.
alıcının ihtiyacı 380v. jenaratörde bu gerilimi sabit olarak sağlıyor.yüke göre gerilim düşmesini ve yükselmesini regülasyon devresi hızlı birşekilde önlüyor.
sabit bir gerilime kondansatör bağlayıp gerilimi yükseltmekmi istiyorsunuz? o zaman motor (alıcı) gerilimini aşıyorsunuz demektir.ayrıca yükün ani olarak devre dışı olduğunu düşünün,kondansatörün devreden çıkması, gerilim regülasyonu kadar hızlı olabilecekmi?
 
Son düzenleme:
mesele şudur, evet jeneratörde beslese bu yükü cos fi sabit kalir, cünkü siz dişaridan kapasitif akım basmadikca yüke jeneratör ilk cos fi olarak çalışmaya devam eder, yük neyse jeneratör onu verir çıktı olarak aslında mesele çok basit, bu soruyu sormam bile gereksizmis...tşk ederim sayin burdur bu arada
 

Forum istatistikleri

Konular
128,389
Mesajlar
917,185
Kullanıcılar
450,274
Son üye
darnv

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst