jenaratör dengesiz voltaj üretiyor

arkadaşlar anladığım kadarıyla jeneratör sisteme bağlandığında oluyor normalde tesisata elektriği verince yükden dolayı düşmesi gerekirken yükseliyor buda sanırım dengesiz yükden oluyor ilk önce tesisattan dengeli yükçekerek kontrol et hele bakalım ne olcak bide tesisatta harmonik yapacak cihaz varmı (UPS veya kompanzasyon ) jeneratör çalışırken komponzasyonu devre dışı bırakmalısın
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
bence iki şeyden olabilir. birincisi governörünüzde kömürler bitmiştir, ikincisi ise devreye aldığınız yükleri kontrol etmenizdir...
iyi çalışmalar...
 
merhaba arkadaşlar benim sorunum bir tesisde jenaratör bağladım jenaratör 24 kw 1960 model mauel voltaj ayarı üzerindeki voltaj reğülatörüyle yapılıyor voltajı ölçtüğümüz zaman faz faz 385 faz nötr 230 volt sisteme elektiriği verdiğimiz zaman voltaj faz faz 350 390 arası değişiyor faz nötr 230 250 volt arası değişiyor sistemde servo reğülatör olduğu için bazı bazı alıcılar çalışmıyor dirak bağlı olan alıcılar çalışıyor alıcıları zarar verebilirmi reğülatörle bu sorunu çöze bilirmiyim.


voltaj regülatörün arızalı yani çıkış voltajını regüle edemiyor...
 
arkadasim burada servo regülator nedir birinci sorum. ikincisi bu regülatör jeneratörün ikazi ile oynamadan direk cikis gerilimini mi düzenliyor ? saygilarimla...
 
arkadasim burada servo regülator nedir birinci sorum. ikincisi bu regülatör jeneratörün ikazi ile oynamadan direk cikis gerilimini mi düzenliyor ? saygilarimla...
Otomatik çalışan sistemdir.Voltaj regülatörlerinin bir çeşitidir.
Servo Sistem Trifaze Regülatörleri 3 KVA - 1500 KVA 'ya kadar istenilen değerde üretilmektedir. Çetinkaya servo sistem Trifaze Regülatörleri değişken Şebeke gerilimini sabit değerlere getirir. Şebekede oluşan değişimleri kararlı ve hassas bir şekilde düzenler.

diagram1.jpg


trifaze1.jpg


Çalışma Prensibi
Servo-Kontrol gerilim düzengeci, düzenlemeyi sağlayan troidal transformatör (variak), yardımcı transformatör ile değişken transformatöre kumanda eden servo-motora çıkış gerilimine göre kumanda veren elektronik devrelerden oluşmuştur. Hızlı cevap verme zamanını içeren kontrol sistemi ile, yüksek başlangıç tork'lu DC motor dizgesi girişteki küçük gerilim değişimlerini bile hızla düzeltir. Servo-motor giriş gerilimi çalışma sınırları dışına çıktığında limit-switchler tarafından, çıkış gerilimi otomatik olarak istenen değere ayarlandığından kontrol devresi tarafından devreden çıkarılır. Regülasyon tamamlandığında elektronik frenleme devresi yardımıyla motorun enerjisi kesilir ve sessiz çalışır.
 
o zaman ikazla işimiz yok direk şebekeyi regüle ediyor.
 
burada motor tam olarak ne yapiyor anlamadim? regülasyon varsa sanirim kapasitörler vardir burada, yani özetle regülasyonu nasil sagliyor ? şekil güzel ama bir de izah ederseniz sevinirim
 
Çalışma sistemi açıklama ve şema mevcut. Oto trafosuna benzer yapıda çalışan bir sistem giriş gerilimine göre çıkış gerilimi ayarlanıyor. ihtiyaç olan kadar sargı servo motorla alınıp çıkartılıyor. Sistem gayet basit ve açık.Herhalde okumadan yada şekle bakmadan yazdınız.
Jeneratördeki problemi gidermeden regülatör kullanmak mantıklı değildir. Ancak servo regülatör olduğu halde çıkış gerilimi stabil değilse regülatör arızalı demektir.
 
Son düzenleme:
baktim başta anlamadim, ototrafo mantigini acmadiginiz icin bir anda canlandiramadim ama simdi anladim tşk ederim.
 
Makina yüklendiğinde frekans sabit kalıyorsa ve sadece voltaj dalgalanıyorsa sorun regülatör kartındadır.Eğer frekansta yüklendikçe düşüyorsa governör ayarının yapılması gerekir.Bileziklerde ovalite varsa alternatör sökülüp tornalanmalıdır kömürler yuvada sıkışmışsa temizlenmeli ve alıştırılmalıdır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst