IP Kamera Kurulumu

Katılım
10 Ara 2015
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
38
Konum
Bahçelievler
Merhaba arkadaşlar.
Hyundai marka ip kamera ile alakalı bilgilerimi sizlerle paylaşmak istedim.
Öncelikle IP kameralarımız ile swich bağlantılarımızı yapıyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken en önemli unsur swich’imiz (poe) mi, normalmi. Eğer normal swich kullanacak olursak, ki genelde normal swich hem uygun hem verimlidir, poe aparat kullanmamız gerekmektedir. Kameraların 12 v dc enerjisini poe aparattan vermemiz gerekir. (Burada poe aparat kullanma amacımız, mevcut data kablosu ile 12 v dc enerji işini tek kabloda çözmektir.) Nvr kayıt cihazımız ile swich bağlantılarını yaptıktan sonra, aynı ağda kablolu bağlantı ile laptopumuzda (IP) bulma programını açıp; kameralarımızın IP’sini buluyoruz. Bulunan IP genel olarak nvr IP’si ile uyum sağlamıyor, bu yüzden bulunan Ip’nin üzerine çift tıklayarak, nvr cihazımıza yakın IP veriyoruz. Örneğin: Nvr IP : 192.168.2.108 ise;
Kamera IP’sinide 192.168.2.103 veriyoruz. Dikkat edilmesi gereken unsur, IP deki en üst rakamın Nvr cihazımıza verilmesidir.
IP bulma programında kameralarımıza IP verdikten sonra, Nvr cihazımızda Manuel olarak bu IP leri giriyor ve ekliyoruz. Manuel girilen sayfada;
Manufacturer kısmını ONVİT olarak değiştirmeyi unutmayalım.
IP kamera montajında olmazsa olmazımız kesinlikle laptop’tur.
Kameralarımız çalışır duruma gelmiştir artık.

Network ayarlarına gelince; öncelikle internet sağlayıcımızdan statik IP almış olmamız gereklidir ve modemimizden, nvr kayıt cihazımız için port açıp, yönlendirmemiz gereklidir.
Yukarıda vermiş olduğumuz örnekteki gibi 192,168.2.108 nvr IP’mizi, açılan porta veriyoruz, başlangıç ve bitiş portlarına 37777 ve 37778 http portuna 80 portunu giriyoruz.
Network ayarları tamamlandıktan sonra uzaktan izleme alt yapımız tamamlanmış demektir. Uzaktan pc ile izlemek istersek explorer sayfasından girmemiz gereklidir. Bu sayfada eğer sabit ip’yi girdikten sonra herhangi bir görüntü gelmediyse’ internet seçeneklerinden, gizlilik ayarlarına girip activex ayarlarını kapatıyoruz. (Toplamda 8 tane)
Açılan sayfada kullanıcı adı
Admin şifre admin
Kullanıcı adı 666666 şifre 666666
Kullanıcı adı 888888 şifre 888888 olarak girebiliriz. Cihazımızda 3 adet kullanıcı adı ve şifre tanımlıdır.
Android veya ios işletimli telefonlar ile izlemek isterseniz, nmss lite programını indirip buradanda izleyebilirsiniz.
 
IP kamera konusui bu bölümle ne alakalı?? BUrası , hidrolık/pneumatık konulara ayrılmış bir bölüm..
 
IP kamera konusui bu bölümle ne alakalı?? BUrası , hidrolık/pneumatık konulara ayrılmış bir bölüm..

"Sanırım konuyu yanlış yerde açtınız,moderatörler konuyu ilgili bölüme taşırlarsa daha iyi olur."

ikiside aynı cevap fakat arada çok fark var.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst