intercom sistemi tasarlarken

martimge

Üye
Katılım
12 Mar 2007
Mesajlar
68
Puanları
1
meraba.elimde bir proje var 8 tane bloktan oluşan.ben burada dairelerin birbiriyle arasında ve kapı ile konuşup görüşebileceği bir sistem tasarladım.ve yaptığım buradaki her daireden-yaklaşık 250 daire- intercom paneline kablo çektim.ve 2 adet intercom paneli kullandım.bu aşamada,bana önerebileceğiniz intercom panel model ve markaları neler olabilir.sistem için eklemem gereken birşeyler varmıdır?(bu arada her bloğun kapı girişine tuş takımı koydum birer tane)
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
hocam, sistemi tasarlamışşın , kurmuşsun çalıştırıp emeginin karşılıgınıda alırsın..sisteme birde yangın uyarısı ilave edersen iyi olacak . inşaallah kullanmak ihtiyacı olmaz .kolay gelsin.
 
sana önereceğimiz marka model kumtel,audıo,mas,erkom,multitek zaten benim bildiğim bu kadar var piyasada bir kaçının ismini unutmuş olabilirim,,,bu markaların hepsi güzeldir ve sorunsuzdur bağlantılar önemli tabi ki bağlantıları güzel yapman lazım ki ilerde oksitlenme yapıp sorun çıkarmasın....
 
çizdiğin proje ve programı da siteye kopyalaya bilirmisin . çünkü ben hiç yapmadım.
 
kardeş o dediğin sistemi yapacak santraller var ben audio kullanıyorum çıktığından bir sorun yaşamadım. peki bahsettiğin yerde güvenlik kulubesi falan yokmu
 
Bu kadar uğraşmışsın eline sağlık ancak her daireye ayrı ayrı kablo çekmek biraz masraf artırır.
Bu sistemi quaksiyel kablo kullanarak ,dairelerden panale ayrı ayrı kablo çekmedenyapılmış sistemler var.
Onlarıda incelemeni tavsiye ederim.
 
bende buna benzer sistem yapıyorum fakat her daireden bağımsız değilde daireden daireye atlamalı çektim kabloları audio ve mas markalı servislere sordum çalışır dediler
 
ben urmet marka görüntülü interkom sistemi kurmuştum ondada daireden daireye konuşa biliyorsun ayrıca bir kablo çekmene gerek yok.kullanılan kablo dt12+1 idi.
 
gerçi bayağa gecikmiş bir cevap olacak ama bundan sonra okuyanlar faydalanır. Bence burada en ideal cihaz multitek. Müstakil kablo çekmek te en iyi fikir. Çünkü dairenin birinin kablosunda arıza olduğu durumda bu sadece o daireyi etkileyecek. Ve buralarda dairelere çekilen kablolar 1 çift telekom kablosu ki bu mailiyeti artırmaz bunun yanında multitek kullanman durumunda sağladığın diğer avantajlar da şöyle.
- kapıda tuş takımı olacağı için dış kapıyı anahtar kullanmadan şifre ile açabilirsin
- dairenin zilinin çalmamsını istediğinde daire içi telefonundan kodlama yaparak zilini iptal edebilirsin
- dairenin zilini başka bir daireye yönlendirebilirsin.
- asansörü kata çağırabilirsin
-merdiven otomatiğini yakabilirsin
- komşularınla dahili telefon olarak görüşme yapabilrsin
- neticede kurmuş olduğun sistem bir telefon santrali ve ona bağlı aboneler olacaklar aklına gelen diğer uygulamalrıda röle çıkışları ekleyerek yapman mümkün.

Daha kaliteli bir marka kullanmak istersen de conmax tavsiye ederim.
 
Naçizane tavsiyem AUDİO firmasının BUS Plus sistemidir. DT 8 diafon kablosu ile çalışır. Zil dönüşsüz, santralsiz, koaksiyel kablosuz bir sistemdir. Tavsiye ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,766
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst