indüktif

türel

Üye
Katılım
2 Eki 2010
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
39
sayacı köşkten okuyorum %50 indüktif 4 adet baglı trafodan okuyorum her gün reaktifleri norma bir türlü ne oldugunu bulamadım yardım
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
eger sabit kondansatörlerin var ve gecede trafoda yük yok ise o zaman indiktüf yazar bu kondansatörlerin fazla devreye girmesiyle oluşur çoğunlukla buna dikkat et. yüklerin aşırı dengesiz ise bu sebepten de olur. 1 hafta evvel bakmaya başladığım bir yerde %210 indiktüf vardı şuan %90 civarına düşürdüm fatura çıkmadan cezadan çıkacak işallah.
 
Trafo yada trafolarınız için sabit seçimi önemli olduğu kadar yük seviyeniz de önemli rol oynar. Trafo güçleri, sabitleriniz yük durumları hakkında bilgi veriniz..
 
Anladığım kadarıyla tesiste 4 adet kompanzasyon ünitesi var ve hepsi normal. Buna rağmen endüktif oran %50 çıkıyorsa, arkdaşların belirttiği gibi trafoların sabit kondansatör güç değerleri doğru olarak tespit edilmesinde yarar vardır.

Trafolarınızın etiket değerlerine bakarak aşağıda linkte verdiğim "trafo için sabit kondansatör hesaplama" excel dosyasını indirmenizi tavsiye ederim. Trafonun etiket değerlerini girdiğiniz takdirde de trafolarınızın kaç kvar kondansatör ihtiyacı olduğunu anında bulabilirsiniz.

Kompanzasyon ile ilgili faydal programlar
 
Arkadaşların da belirttiği gibi, trafoların yüklenme durumlarına göre şebekeden çektikleri reaktif indüktif güç değişir. Trafo sabit kondansatörü olarak adlandırdığımız kondansatör (kompanzasyonun referans aldığı akım trafolarından önce beslenmelidir) yük durumuna göre fazla da gelebilir eksik de. Sizde eksik gelmiş olmalı ki toplamda endüktif oran fazla çıkmış (Sabit kondanatörü besleme noktası doğru ise).
Trafoların yük durumuna göre sabit kondansatör tesbitinizi yapıp gerekli değişikliğe gitmelisiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,680
Kullanıcılar
449,951
Son üye
N4POLYOON

Yeni konular

Geri
Üst