iletim hatlarındaki toprak kısadevresi ve etkileri

Katılım
8 Haz 2007
Mesajlar
205
Puanları
1
Yaş
41
arkadaşlar ekteki şemada örnek çizim ve sorularım mevcut.
öğrenmek istediğim birkaç olay var . bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

genel olarak toprak kaçağı durumlarında enterkonnekta şebekeye bağlı olan santrallerin nasıl etkilendiğini öğrenmek istiyorum.

sorular ve şema ektedir. sağolun.

2cxursy.jpg
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
arkadaşım y.g de eğer toprağa kaçak olursa koruma elemanları devreye girer,ve kaçak santrale zarar vermez.
 
o.k. üretim santralleri enterkonnekte sisteme bağlantı olarak şalt sahası bakımından farklılıklar gösterebeilir. örneğin benim şalt saham çift bara sistemi 1 nolu bara iletim iki nolu bara generatör ve arada kuplaj kesicisi mevcut olup iki barayı bağlı tutmaktadır. İletim hatlarında meydene gelen faz toprak kısa devrelerinde şebekeyi kontrol eden rölenin yani 1 nolu baradan aldığı bilgilere dayanarak vereceği trip e göre (gerilim,frekans,faz açısı) kublaj kesicisini açtırarak santrali baradaki mevcut yükü ile (doğrudan beslemekte olduğumuz fa
brika yükü 40 MW ) ISOCH (ada) işletmesine geçirir. Ada işletmesi; generatörlerin şebekeden ayrılp gerilim frekans ve yükünü kendisi karşılaması demetir.

Bu tür arızalarda iletim tarafında lıne dıstance protection (MESAFE KORUMA) tripleri nedeniyle iletim hatlarında arızayla karşılaştığın en yakın noktalarda açmalar, generatörlerinde de ımpedance, transformer zero sequence, negative sequence alarmları yada tripleri alabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,687
Kullanıcılar
449,955
Son üye
seggzsy

Yeni konular

Geri
Üst