Hidrolik sistem problemi?

fuseki

Üye
Katılım
27 Kas 2009
Mesajlar
21
Puanları
1
Arkadaşlar,
7.5kw lık pompaya bağlı 28 valf + sıfırlama valfi butonlardan 24V DC ile kontrol edilmektedir. 2 adet 20x0.5 belndajsız kablo ile buton çıkışları direkt valflere bağlıdır ve sıfırlama valfi de her butona takılı ek kontak vasıtasıyla her çeken butonda devreye girmektedir. Sorunumuz bu butonlardan herhangi birine bastığımızda öteki valflerde de az bir miktarda gerilim düşümü oluyor. Üzerindeki ledler cansız bir şekilde yanıyor fakat borulardan yağ akışı gerçekleşiyor. Bu sistemde sorun ne olabilir? Nasıl aşılabilir? Bazı sistemlerde valfe paralel bağlı ters diyotlar kullanıldığını görüyorum. Bu diyotların görevi nedir? O şekilde kullansam işe yarar mı?

Şimdiden teşekkür ederim.
 
bir adet 24vdc trafo daha ilave edip yükü hafifletebilirsin yada trafonun gücü düşük geliyor olabilir slm
 
24 Dc ile kontrol edilen valfler uzun mesafeli kontrolde gerilim düşümüne neden olurlar (gerilim düşük olduğu için) ayrıca da röle ya da butonlarda ters emk nedeni ile çok çabuk yıpranmaya neden olurlar (ters diyot bu ters emk yı kısa devre ederek kontak ömrünü uzatır) fakat butonlar la valf ler arası mesafe uzunsa (tabi güç kaynağının yeterli güçte olduğunu kabul ederek) kablo kesitini kalınlaştırmanız gerekir eğer bu mesafe kesit artırılarak gerilim düşümü azaltılamayacak bir mesafe ise valf bobinlerini 220v ac ye çevirebilirsiniz (güvenlik amacıyla yalıtım trafosu kullanılabilinir)
 
Çok teşekkür ederim İsm@il bey EMK ipucu ile birlikte bir araştırma yapınca RÖLEYE NEDEN DİYOT BAĞLARIZ adresindeki tartışmaya denk geldim ve çok faydalı oldu.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst