Hiçbir Ayar Gerektirmeden Doğru Kompanzasyon Yapan Röle

arkadaşlar hepinize kolay gelsin.ben bir şey ögrenmek istiyorum.devreye alındığında hiç bir ayar gerekmeden dogru bir şekilde kompanzasyon yapan röle var mı?

entes rg3-12c

sadece otomatik setup yapacaksınız
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
entes rg3-12c

sadece otomatik setup yapacaksınız


sayın hayri bey rölenin kullanma kılavuzunda böyle bir bilgi yok sadece kademe kontrolü kondansatör güçleri ölçmümü bağlantı ile ilgili hataları bulur dğer durumları el ile kendiniz röleye tanıtmanız gerekiyor
 
dur analizor kardes neresi zor hiç olmadı şimdi baglantıyı dogru yap kondansatorleri sistemın gucune uygun seç auto setup yap tamam
 
dur analizor kardes neresi zor hiç olmadı şimdi baglantıyı dogru yap kondansatorleri sistemın gucune uygun seç auto setup yap tamam

Birkere bağlantıyı yanlış yapsanda röle bunu düzeltiyor akım trafosu polarite hatası gerilim faz sırası gibi (saçma hatalar hariç).
Gelelim ayarlarının kolaylığına zorluğuna. Siz fabrika ayarlarını okeyler birkaç paramtereyi girip bırakırsanız bu iş gayet kolay ama %99 geri dönersiniz yaptığınız işe.
Daha 2 gün önce tuzla organize sanayide iş yapam müh arkadaşım aradı RG3-12C röleyi devreye alamamış. Kılavuzu iyi okumasını kademe kademe işlemleri tek tek yapmasını istedim.Çıkamamış işin içinden geldi beni aldı gittik baktım röle kademeleri algılayamamış yük değişimi söz konusu manuel olarak kademeleri girdim(PS-10 modu) tüm ayarları tekrar kontrol ettim şimdi sistem sorunsuz çalışıyor.
Bir mühendis röleyi devreye alamayıp tuzladan izmite yardım almak için geliyorsa rölenin ayar kolaylığından bahsetmek söz konusu olamaz. Diğer etkenlerde var tabii dikkatsizlik v.s gibi :) ama neticede meslektaşımız onları düşünmek istemiyorum.
Kullanım kılavuzu ekte;
 

Ekli dosyalar

  • RG3-12CS_Kullanma_Talimati.rar
    5.5 MB · Görüntüleme: 0
Son düzenleme:
Sistemde kapasitif reaktif problemi olmadığı halde şönt reaktörle (Alron vb.) çözüm üretmek doğru bir uygulama değildir.
Şönt reaktörlü uygulamalarda reaktif problemini çözersiniz ancak, aktif kayıplar sebebiyle faturanızda bir değişiklik olmaz.
Kolay gelsin...
 
k0mpanzas0n uzaktan 0kuma ve k0ntrr0l etme sistemi fiyati nekadar ve kurulumun en uygun y0lu hanbgisi yada hangileri biilgisi 0lan arkadaşlar paylaşirlar sa sevinirim

m0n0faze alici ya da alicilardan 0luşan bir tesiste,ilave k0mpanzasy0nun mevcut k0mpanzasy0n sistemine entegre 0labilmesi mümkün müdür
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bildiğim kadarıyla alron röle değil,sistem.Yani reaktif gücü kontrol eden bir röle+ tristör sistemi bunun fiyatını röle ile kıyaslamak yanlış olur.
Bir de bu alron sistemi sanırım ilaç gibi bir şey.Röle,tristör, vesaire çözüm olmadığında,elinizde 2 seçenek kalıyor.
1 aktif filtre
2 alron

Tabii ki alron aktif filtreler gibi,harmonik bozulmaları onarmıyor.Ama dengesiz yüklerde,hızlı kompanzasyon yapıyor.
Bu durumda da sorun harmonik olmadığı sürece,alronun fiyatını,ya tristörlü komple panolarla( ki onlarda tek faz kontrolü yok) ya da aktif harmonik filtre ile karşılaştırmak lazım.

nORMAL TRİSTÖRLÜ SİSTEMLERİ ÇOK FAZLA BİLMEDİĞİNİZ VEYA İNCELEMEDİĞİNİZİ DÜŞÜNÜYORUM. PİYASADA ALRONUN YAPTIĞI İŞİ YAPAN RÖLE TRİSTÖR VE REAKTÖR ÜÇLÜSÜ Bİ KAÇ FİRMA TARFINDAN SATILIYOR, NORMAL SİSTEMLERDE GEREK 3 FAZ GEREK 1 FAZ OLARAK TRİSTÖRLER MEVCUT DENGESİZ YÜKLERDE İSTEDİĞİNİZ SONUÇLARI ÇOK RAHAT ALIYORSUNUZ. BİLGİLENDİRME AMAÇLI YAZDIM SAYGILAR.
 
nORMAL TRİSTÖRLÜ SİSTEMLERİ ÇOK FAZLA BİLMEDİĞİNİZ VEYA İNCELEMEDİĞİNİZİ DÜŞÜNÜYORUM. PİYASADA ALRONUN YAPTIĞI İŞİ YAPAN RÖLE TRİSTÖR VE REAKTÖR ÜÇLÜSÜ Bİ KAÇ FİRMA TARFINDAN SATILIYOR, NORMAL SİSTEMLERDE GEREK 3 FAZ GEREK 1 FAZ OLARAK TRİSTÖRLER MEVCUT DENGESİZ YÜKLERDE İSTEDİĞİNİZ SONUÇLARI ÇOK RAHAT ALIYORSUNUZ. BİLGİLENDİRME AMAÇLI YAZDIM SAYGILAR.
Sayın Varkon,
2009 yılında yazdığım mesajdan alıntı yaptığınızın farkında mısınız ? O yıllarda bu kadar fazlaca yoktu bunlardan. Bildiğim kadarıyla, bu işi ilk yapan firma ( ya da firmalardan birisi ) alrondu.Ya da ben ilk defa bu firmanın adını duymuşumdur. Tabii ki, ürün , çözüm sağlayınca, başka firmalar da üretmiş olabilirler.
Tristörlü sistemler vardı. Hep vardı. Siz gerek 3 faz ve gerek 1 faz dengesiz yüklerde çözüm sağlamaktan bahsetmişsiniz. O zamanlar( şu anda nasıldır bilmiyorum) 3 fazlı kondansatöre, bir fazı direk olarak gönderip, 2 fazı tristörle süren sistemler vardı.Bunun da dengesiz yükleri kompanze etmesi beklenilemezdi. Bildiğim kadarıyla, tek fazı süren röle yoktu. Zaten, yerli olarak, entes ve kael vardı. Grup arge ise rölesini yeni yeni tanıtıyordu ( ya da ben yeni tanıyordum) Bunun dışında ithal röleler vardı ve , bunlar 3 fazdan ölçüm bile yapmıyorlardı.
Tristörlü sistemle, alrondaki sistemin farkı, kademe sayısıdır. Bu sistemler, aynı kademeleri kullanarak, 1 kvarı da kompanze ediyor, 75 kvarı da, 100 kvarı da. Aslında daha pratik. Elbetteki, dezavantajları da vardır. Zaten bir cihaz yapayım, her işe yarasın diyemeyiz.
Sonuç olarak, benim kompanzasyon sıkıntımı, Alron röleyi üreten firma çözdü( alıntı yaptığınız yazıyı yazdıktan sonraki tarihlerde) Sıkıntıyı çözemeyen firmaların listesini yazsam, "hadi canım" dersiniz.
özetle, -kullanmamış olsam da- tristörlü sistemleri de, alron sistemini de, klasik kompanzasyonu da çok iyi bilirim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst