bbkanal
Üye
Merhaba yaklaşık 2 yıldır kullandığım görseldeki havya ile ilgili sıkıntı yaşıyorum. Uzun süre üstünde gelen ucu kullandım ve gayet iyi eritiyordu. Daha sonra ucunu değiştirmek istediğimde içinde bulunan 5 ucu da kullanamadım çünkü taktığım gibi hafif kararıyor ve eritmiyordu. Kararıklığı temizlesem de eritmedi. Daha sonra internetten cihazın üstünde gelen tipteki uçtan aldım fakat yine aynı sorunu yaşadım, eritmiyor. Uçlar tıpatıp aynı olduğu için detaylı inceledim sanki eski ucun delik yeri daha kalın duruyordu, tarttığımda eski ucun 40 gram , diğer uçların ve yeni aldıklarımın 34-36 gram arasında olduklarını gördüm. Bunun yaşadığım sorunla ilgisi olabilir mi sizlere sormak istedim. Yeni ucu internetten aldığımdan tartamıyorum da. Şu ana kadar 2 farklı uç satın aldım fakat yine eritmedi. Bildiğiniz kaliteli ve ağır uç var mı ve sorunu çözer mi diye merak ettim. Kararıklığı da limon tuzu ile temizlemeyi denedim fakat eski ucun bir kısmının kaplamasını eritti. Aktardan nişadırı da denedim ve internette satılan temizleme reçinelerini de fakat pek verim alamadım, bunu da sizlere sormak istedim, teşekkürler.