Hakan Şükür'den Teknik Eğitim Fakültesi Mezunlarına Mühendislik Müjdesi

Teknik Eğitim Mezunlarına mühendisliği yakıştıramayanlar önce onlarca boş
mühendis mezun eden üniversitelere bir dönüp baksınlar, sonra teknik
eğitim mezunu olarak beğenmediğiniz kişilerin neler yapabildiklerine alt
yapılarına ve uygulama alanındaki aldıkları eğitime ve teorikte aldıkları
derslerin mühendislikden pek farklı olmadğını görsünler. Eğer olay
mühendislik fakültesini kazanmak ise; şu an 278 puanla inşaat
mühendisliğine alan devlet üniversiteleri var ve bunları bitirip ortada
mühendisim diyenler var. Kendim 7 yıldır özel sektörde çalışıyorum ve
dünyada ilk 60'ta yer alan uluslar arası bir şirkette görev yapıyorum. Maaşım eş değerim
mühendis ve mimarların çoğundan da fazla durumda.Ingilizce tatavasını öne sürmenin anlamı yok çünkü tükçe eğitim veren mühendislik bölümleri de var. Bundan dolayı polemiğe
girmeden sadece tek istenen hakkımız olan, hakkımız diyorum çünkü
bununla ilgili yasa var ve bu bize hak olarak verilmiş olan mühendislik
ünvanı sadece çalışırken ünvansızlık yaşamamak adına verilmesini
istiyoruz.
 
Siz hala mühendis mi döver öğretmen mi döver kavgası yapıyorsunuz..
Okumuşsunuz,öğretmen olmuşsunuz, ve devlet size görev vermemiş veya kendi tercihiniz ile çalışmaya başlamışsınız..iyide para kazanıyorsunuz
sıkıntınız nedir..
mesleğiniz "teknik öğretmen"dir..
ünvanınız yerine göre şef,müdür, genel müdür,CEO,bakan ,başbakan vs...
seçin birisini!!
teknik öğretmen mesleğini kendinize yakıştırmıyor olabilirsiniz, beğenmiyor olabilirsiniz,daha "havalı meslek" isteyebilirsiniz, bunları normal karşılarım..
bilinç altlarına yıllardır olumsuz anlamlarda bilinçli olarak pompalanan "öğretmen" kelimesine alerji duyabilirsiniz..bunu da normal karşılarım...
 
Bu memlekette hak arama ve hakkını alma mercii sadece Allah kalmış :) 2006 yılında bir kamu kuruluşunda memur mühendislerin maaşının %75 ini maaş olarak almak koşuluyla işçi mühendis olarak işe başladım .Geçen zamanda aldığım 5 adet ikramiye ile birlikte onların aldığı maaşın yanına bile yaklaşamaz oldum aramızdaki maaş farkı açıldıkça açıldı .İşçi mühendis olarak imza yetkim yok ; tayin hakkım yok ; görevde yükselme şansım hiç yok ;bu ülkede feryadı figan ederk hak aradığını iddia eden insanlar eğer arkalarında kuvvetli dayıları yoksa açıp ellerini allaha dua etsinler bence :)
 
Ayrıca değerli dostum Türkiye'de elektrik-elektronik mühendisliği 5 kuruş para etmeyen ve saygı duyulmayan bir meslek. Mühendis olmak isteyen TEF mezunu meslektaşlar mühendisliğin neyine imreniyor anlam veremiyorum.
>Genius<
tamam hocam o zaman bırakın adamlar mühendis olsun bundan neden rahatsız oluyorsunuz. Bir de hangi mühendislik fakültesine göre tefler daha kolaymış onu merak ettim eğer derseniz ki odtü bogaziçi itü , yıldız teknik tamam anlarım ama bana gelip de niğde , kırıkkale , gümüşhane falan demeyin yani geneli içine alan bir şey söylemek yanlış bu konuda zaten hali hazır da uluslarararsı kredi transfer sistemi var ects bu sistemle derslerinizi istediğiniz üniversiteye transfer ettirebiliyorsunuz. adamlar kabul ettikten sonra sizi ne ilgilendirir ki ? kaç tane üniversitemiz mavi dipoma veriyor peki madem bu kadar kaliteliyiz ya. tef mezunları avrupada ki üniversitelere derslerini transfer ettirdiği zaman mavi diploma ile mezun oluyorlar bu da size dünyanın herhangi bir yerinde çalışma imkanı veriyor. siz anadolu da ki ya da size göre kaliteli üniversitelerimizden aldığınız diplomayla gidin bakalım avrupada önce diploma denkliği alın sonra mühendis olarak çalışın hani kaliteli ya üniversitelerimiz

kimse yanllış anlamasın benşm sözüm elit üniversitelerimizin mezunlarına değil. Kıyı da köşe 100 binlerin gerisinde mühendisilik okumuş olanlara zaten bir çok mühendislik fakültesi var

diğer konu adam zaten almış bir çok ortak dersi neden adama git de tekrar oku diyorsunuz. temel yanlış öğrenci meslek lisesine giderken eğer katsayı ile engellerseniz mühendisliğe gitmesi sadece kendi alanının öğretmenliğini okumasına izin verirseniz okul bittikten sonra amacı mühendis olmak ise bir şekilde olur bunu engelleyemezsiniz. ya Turkiye de ki üniveristelerde ya da yurt dışında ...
 
Son düzenleme:
Sizin düşünmeye daha çok ihtiyacınız var benceki yanlış tercihlerinizle başladığınız hayata başkalarının imdat etmesini bekliyorsunuz.O kadar çok mühendis olmaya ve onların iş alanlarına dalmaya merakınız ve hasretiniz varsa öğretmenlik yerine mühendislik fakültesini seçecektiniz.Ben 7 senedir mühendisim hiç içimde aman gideyim öğretmenlikde yapayım diye bir ukde olmadı.

arkadaş galiba farklı bir ülkede yaşıyor kim kimin iş alanına dalıyor 4+4 = 8 yıl kendi alanında eğitim almış birsi mi yoksa 4 yıl okuyup gelen birisi mi? zaten piyasada hangi mesleğin kimin alanı olduğu belli.

öğretmenlik yerine mühendislik fakültesini nasıl seçecek ki bu adamlar seçtirdiniz mi? zamanında ufacık problemler oradan oraya ata ata kar topu gibi büyüdü bu günlere geldi daha da devam eder.

işin garibi ben de tef den mezunum hiç gidiyimde öğretmnlik yapayım demedim. zaten kendi isteğimle seçmediğim bir fakülte sistemin seçtirdiği fakülte ve sistemin verdiği ünvan gidip de ders saydırıp mühendis olmak varken neden teknik öğretmen olarak çalışayım. zamanında koymasalardı katsayı engelini gider güzide üni. lerimizden birininde müh okurdum ve şimdi bir de 2. üiversite okumazdım.
 
bu lafınızı zerre kadar ciddiye almıyorum ; ben teknik lise elektrik mezunu ; daha sonrada 4 sene mühendislik fakültesi mezunuyum ; mesleğimin teorisini de pratiğini de sular seller gibi bilirim ; çok da iddialıyım ; ömrü kitapların içinde yuvarlanmakla geçmiş biri oturup öğretmenlik yapsın dediğimin arkasındayım ; herkes işini yapsın.katsayı farkıymış ben o katsayı farkının canına okumuşum deli gibi çalışıp ; öyle yağma hasanın böreği yok .
 
bu lafınızı zerre kadar ciddiye almıyorum ; ben teknik lise elektrik mezunu ; daha sonrada 4 sene mühendislik fakültesi mezunuyum ; mesleğimin teorisini de pratiğini de sular seller gibi bilirim ; çok da iddialıyım ; ömrü kitapların içinde yuvarlanmakla geçmiş biri oturup öğretmenlik yapsın dediğimin arkasındayım ; herkes işini yapsın.katsayı farkıymış ben o katsayı farkının canına okumuşum deli gibi çalışıp ; öyle yağma hasanın böreği yok .


eğer yaşınız 28 ise katsayınız ilk mağdurlarındansınız demektir. ben de teknik lise mezunuyum. ama bana daha kolay geldi tabi tef de okumak. gerçekten tebrik ederim sizin gibi çok az insan var. ama beni üzen teknik lise kökenli birinin tef mezunlarının mühendis olmasını istememesi. ama merak ediyorum acaba o katsayı engeli ile hangi mühendislik fakültesine gittiniz.

ömrü kitapların içinde yuvarlanan teknik öğretmenler mi yoksa mühendisler mi ? bu da gerçekten ilginç.

diğer konu istediğniz bölümü okuyun dersleriniz transfer ettirebiliyorsunuz zaten herkes yapıyor sorun yok tefli ler yapınca neden sorun oluyor ?
 
Son düzenleme:
Bu konu kapansın artık. Hiç kimseye yakıştıramıyorum
 
Kardeş haklısın bu konuda kabul ediyorum. Ancak birilerinin zamanında hakkı yenmiş bunlara tekrar hak vereyim gibi bir yaklaşımla başkalarının hakkını yemek 1999 yılındaki aynı hatayı tekrarlamaktır. 1999 - 2000 yılları arasındaki bu haksızlığın hesabı; o katsayı uygulamasını getiren insanlardan sorulmalıdır. Ayrıca TEF mezunu meşlektaşların mahuriyeti için farklı çözümler üretilmelidir.

Ayrıca değerli dostum Türkiye'de elektrik-elektronik mühendisliği 5 kuruş para etmeyen ve saygı duyulmayan bir meslek. Mühendis olmak isteyen TEF mezunu meslektaşlar mühendisliğin neyine imreniyor anlam veremiyorum.

Özelde 5 yıllık çok kaliteli mühendisin aldığı maaş 3500 TL' yi geçmiyor. Yeni başlayan mühendisler ise şanslılarsa 1000-1500 TL arası başlıyor. Kamudaki en düşük lise mezunu memur maaşı 1800 Tl civarından başlıyor. Mühendis olmak için harcayacağınız enerjiyi KPSS' ye harcayın, İş güvenliği uzmanı olmak için harcayın, Astsubaylık için harcayın, polislik için harcayın Vs. vs. Çok daha kazançlı, rahat ve stressiz meslekler var...

Saygılar herkese...


Sizin dışınızda mantıklı şeyler yazan mühendis çıkmadı şu konuya. Teşekkürler.
 
Meslek liselerinin amacı üniversitelere öğrenci yetiştirmek değildir.
sanayinin ara eleman ihtiyacını karşılamaktır.
buna rağmen öğrenci üniversiteye gidebilir ,kendi tercihi..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst