Hakan Şükür'den Teknik Eğitim Fakültesi Mezunlarına Mühendislik Müjdesi

Bu yazdıklarımızla konu başlığının bir ilgisi yok uzatmaya gerek yok kpss ile ilgili birşey yazılmadığı halde nereden çıktı yarası olan gocunur :)

:) Benzer bir konu yüzünden forumdan kovmuşlardı o yüzden ilgili kısmı sildim Sayın Selçukeem92.
 
Mühendislik tamamlama programı yada eğitimi adı her ne olursa artık yapılmasına ben de karşıyım. Alın sizi mühendis yaptık denilmemeli. Gelirse de sınavlı bir model olursa çok da büyük sayılarda tef mezunu mühendis olacağını sanmıyorum. Ancak hiçbir devlet de vatandaşını lisede okuduğu bölümün mühendisliğini kazanamayacak şekilde bir sınava da mahkum etmemiştir. Hakkı elinden alınan kişiler için seçmeseydi o liseyi, her yanlışın bedeli vardır gibi ithamlar ancak biz daha çok matematik yapıyoruz o yüzden mühendisiz demek kadar komiktir.

Bütün dünyada ülkeler/devletler siyasi iradelerini vatandaşını yüceltmek, iyi konuma getirmek, daha iyi bir gelecek kazanmalarını sağlayabilmek için kullanırken, bizim ülkemizin siyasi kararları vatandaşının aleyhine olmuştur. Bu konu da binlerce kötü karardan sadece biridir.
 
Mühendis arkadaşlar, TEF mezunlarının neden Mühendislik tamamlamalarına karşı? İyi yetişmiş bir Teknik öğretmen neden Mühendis olamasın ki? Neden mühendis kadar bilgiliyken teknisyen maaşı alsın? bunun dışında Teknik öğretmenlere eğitimlerinin karşılığı olan bir ünvan verilsin bir çok kişi zaten mühendis olmayı istemeyecek. sorun bu öğretmenlik dışında bir iş yapılacağında kişinin hak ettiği ünvanının olması
 
Bu haber açıkçası bizleri sevindirdi umarım sözde kalmaz ve icraata geçer.
 
peki tersinden düşünürsek mühendislere niye teknik öğretmenlik hakkı verilmiyor ? Teknik öğretmen arkadaşlar eğer elektrik mühendisi olarak bizlerin muadili ise bizde elektrik mühendisi olarak kimin muadiliyiz çok merak ediyorum . Ben 1996 yılında teknik lise elektrik bölümü olarak günde 11 saat deliler gibi çalışarak katsayı farkı bilmem ne ıvır zıvır şeyler varsa hepsini ezip geçerek mühendislik fakültesini kazandım ve deli gibi çalışarak mühendis oldum.Tepeden inme bir buyruklada benim ünvanımı birilerinin kazanmasına sonuna kadar karşıyım.Herkes kendi işini yapsın.
 
1996 yilinda katsayi farki yoktu. Sucu senden 10 Yil sonra ossye girmek mi yani digerlerinin? Bir konuyu basarmak ile basarmanin engellenmesi farkli seylerdir.
 
Mevzunun bu boyutu başka bir tartışma konusu. Mühendislik üniversitelerde eğitimle kazanılır atanarak değil. Dediğim gibi öğretmenler öğretmenliğini mühendisler mühendisliğini yapsın. Benim içimde amanda öğretmenlik de yapayım diye bir ukde hiç olmadı . Öğretmen arkadaşlarımızda mesleklerini sevsinler bir zahmet . Böyle saçmalık olmaz.
 
ancak biz daha çok matematik yapıyoruz o yüzden mühendisiz demek kadar komiktir.
Elbette öyle çünkü mühendislik eğitimi matematiğe fiziğe dayalıdır matematik fizikten sıfırsan Mühendis OLAMAZSIN ÇÜNKÜ DİPLOMA ALAMAZSIN belki meslekte kullanmayacaksındır ama bilmek zorundasındır da.
 
Ayrıca böyle bir uygulamanın yapılması mühendis arkadaşların iş alanlarına resmen ve alenen gaspdır. Zaten yetişmiş yetişmemiş bir sürü elemanın dolu olduğu bir piyasada birde böyle saçma uygulamalarla daha çok eleman pompalamak kime ne fayda getirecek anlamış değilim ama mühendisliğin sulandırıldığı çok aşikar.
 
İyi yetişmiş, matematiği seven ve mühendislik öngerekliliklerini yerine getirebilen her birey
Teknik Öğretmen de olsa mühendisliği haketmiştir.

Bu uygulamayı iş alanlarına "alenen gasp" olarak nitelendiren arkadaşların öncelikle şunu
irdelemesi lazım.

Bu geçiş direk olmayacağı gibi belirli sınavlar ve ek bir eğitim gerekliliği olacak. Gerekli
kriterleri taşıyan Teknik Öğretmenler bu hakkı kazanacak. Önemli olan nokta, gerçekten bu
nitelikleri taşıyan insanların seçilmesi için uygulanan methodların içeriğidir. Bu methodlara
itiraz edilebilir. Eğer her TEF mezununa "Hepiniz mühendis olun bu sorun bitsin" diyeceklerse
bende bir Teknik Öğretmen olarak buna karşıyım.

İyi bir mühendis sektörde kendini yetiştirirse dışarıda mühendis sürüsü de olsa çok etkilemez.
Zaten aranan adamdır ve iyi paralar kazanır. Gözü kapalı muhalefet edenlerin korkularını anlamak
bu açından mümkün..

Mühendis olupta matematiği meslekte kullanmamak diye bir şey olamaz. Matematiğin sana katma
değerlerinden biri seni analitik düşünmeni sağlar. Analitik düşüncenin ne olduğunu bilmeyenler
zaten o diplomayı ancak çekmecelerinde saklarlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst