Goldmaster GM7535 Toz Torbasız Elektrikli Süpürge

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,197
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Merhaba. Daha önce incelediğimiz Fakir Ranger 4AAAA özellikli toz torbasız bir süpürgeden sonra, şimdi de 3AAA özellikli, 700 watt, CE , LVD, EMC, ROHS (çevre ve insan sağlığı) uyumlu, yine toz torbasız, elektronik hız kontrollü başka süpürgeyi inceliyoruz. A’ ların teknik anlamları;

1. A : Elektrik tüketimi enerji sınıfı olarak A kategorisndedir. Çevreci yüksek teknolojili motor bu enerji sınıfında 5 yıl çalışma ömrünü garanti ediyor. garanti süresini 5 yıla çıkarmak için satın aldığınızda, goldmaster internet sitesinden aldığınız bu yeni ürünü kayıt ettirmeniz bu avantajı sağlıyor.

2.A : Sert zeminlerdeki (Parke, fayans, karo mozaik, vb.) süpürme perfonmasını ifade ediyor. Ancak halıdaki süpürme performansı ise B’ dir. Bu nedenle 4AAAA sınıfına tam olarak giremiyor.

3. A : Süpürgenin çalışırken dışarıya verebildiği dış ortamı kirletici olan (kirletme) emisyonunun bu sınıfta olduğunu ifade ediyor.

Yıkanabilir hepa filtrelerinin, toz haznesinin alt boşaltma kapağının kapağının, toz hunisinin (parmakları takarak çevirerek yukarı çıkarılan) ve artırılmış yüzeyli siyah süngerin (Bu sünger toz sürahisinden sonra kurtulan ince tozların hepa filtrede aşırı birikip tıkamasını önlemek için yüzeyi bombeli yapılmıştır ve mutlaka hepa filtreden önce dalgalı kısmı hepa filtreye değil, yoz sürahisine gelecek şekliyle yerleştirilmeli) görüntüsüdür. Toz sürahisi en üstteki yeşil düğmeye basılı tutulup el geçen kulplarından yukarı doğru çekilirse kolayca çıkıp elinize gelmiş olur.

Motor çıkışındaki yıkanabilir hepa filtre çıktıktan sonra görülen durumudur.

Motor çıkışı hepa filtrenin tutma kulplarıyla önden olan görünüşüdür.

Motor çıkışındaki hepa filrenin yerine takılmış görüntüsüdür.

Bu hepa filtrenin kendi kapağıyla saat yönünde (tersinde açılır) çevrilip kapatılmış olan görüntüsüdür.


Her ikisi de yıkanabilir dalgalı siyah sünger ve hepa filtrenin toz sürahisinden çıkarılımış görüntüsüdür.

Bombeli siyah süngerin hepa filtresinin toz sürahisi kısmında olacak şekilde yerleştirilmiş görüntüsüdür.

Sünger ve hepa filtrenin birlikte toz sürahisinin emiş portundan en uygun şekliyle yerleştirilmiş görüntüsüdür. Bu şekilde uygun olmayıp ters tarafından filtreler oturtulduğunda toz sürahisi süpürgedeki boşluğa açma butonuna basılı tutulsa bile yerleştirilemiyor.

Süpürgenin Çalıştırılması:

Süpürge kullanma kılavuzu okunduktan sonra elle elektronik devir ayar düğmesi ayarlanarak çalıştırılır. Ancak halıdaki emişin yeterli olabilmesi için devri max. düzeyde tutmanız gerekiyor. Zira ara devir (hız) ayarlarında motor emişi oldukça düşüyor bveya çok verimli (Sert yüzeyler haricinde) olduğu pek söylenemez.

Avantaj ve Dezavantajları

Avantajları:


1- 3AAA sınıfında bulunması, fiyat olarak daha pahalı ürünlerin bile sahip olamadığı 3AAA’ya sahip bulunması.

2- Süpürgeyi çalıştırırken ergonomik tutuş özelliğyle ve parçalarının hafifliğiyle çok fazla yormaması.

3- Dik pozisyonda da çalışabilmesi ve max. devir ayarında bile ses (gürültü) seviyesinin (max. 78 dB) rahatsız edici boyutta olmaması.

4- Sahip olduğu teknik özellikleri ve kullanılan malzemelerle çevreci olması.

5- Tümüyle Türkiye’de tasarlanıp Türk malı patentli üretilmiş olması.

6- Garanti süresinin (kayıttan sonra) 5 yıl olması.

7- Emsallerine göre fiyat olarak çok uygun olabilmesi. (Örneğin 12 mayıs anneler gününde 100 tl. daha düşük fiyatlıydı, Koç-Taş’da 450 değil 350 tl. idi)

8- İşgal ettiği hacim (yer) olarak hortum, emiş başlığı dışında çok az yer kaplaması.

9- Bu makinede kullanılan tüm filtrelerin (hepa ve sünger) suyla yıkanarak tekrar kullanılabilir olmasıdır. Bazı makinelerde motor çıkışında kullanılan kağıttan hepa filtreler 6 aylık kullanımdan sonra değiştirilmektedir.

Dezavantajları:

1-Halıdaki süpürme performansının “B” olması. Anacak 3AAA özelliğinin olabilmesi ve diğer pahalı bazı torbasız süpürgelerde, bu halı süpürme performansının “C” veya “D” sınıflarında olabilmesiyle bunu bir dezavantaj olarak düşünmeniz (örneğin halıdayken max. devir ayarında tutabilmeyle) size kalmıştır.

2- Elektronik devir kontrolünde, halıdayken tozu emiş performansının, devirin ayarla düşürülmesiyle hızla azalması veya daha kolay kaybedilmesidir. Ancak halı yüzeyinde çalışılırken max. düzeyde tutulan devir ayarıyla 1300-1400 watt.’lık toz torbalı sıradan süpürgelerin emiş veya temizleme (toz yakalama) performansını yakaladığı açıklıkla da belirtilebilir.

3- Elle tutulan yerin ergonomik (yormayan) yapısı düşünülürken buna ilave olarak mevcut hortum boyunun da 30-40 cm. kadar daha uzun tutulabilmesinin düşünülmemiş olmasıdır. Ancak doğru açılarda tutulduğunda bu çok büyük dezavanataj olmuyor, yanlış açılarda bu sıkıntıyı daha çok ortaya çıkarabiliyor, bu örneğin tutma kolundan daha dikkatli kavrayıp doğru kullanmanızla hiç ilişkili olmayan durumdur.

4- Parçalarınının (özellikle hortum ve süpürme başlığı gib) çok uzun yıllar boyunca kırılmadan veya kopmadan dayanmasının pek ümit veremiyor olabilmesi. Ancak tamamıyla Türk malı olup parçalarının kolayca bulunup değiştirilebilmesi bunu dezavantaj olmaktan çıkarabilir.

5- Toz sürahisi hacminin (lt) olarak daha düşük olması (Ancak konstrüksiyon olarak küçüklüğü nedeniyle bu lt. hacmi de çok makul sayılabilir) sebebiyle daha kolay dolmasıdır. (Sürahisi 1.5 lt. olan Fakir Ranger'e kıyasla) Dolduğunda emişi hissedilir derecelerde düşmekte ve belirli bir seviyeden sonra vakum tertibatıyla motoru otomatik durmaktadır.

Sonuç: Goldmaster GM-7535 (Yıldız) modeli torbasız eletrik süpürgesi fiyat/performans olarak kısa vedede çok iyi özelliklere sahiptir. Ancak 5 yıllık devamlı kullanımda parçalarının kullanım ömrünün (motoru hariç) daha büyük marka süpürgelerin ayni malzeme dayanımı kalitesine sahip olup olamayacağına, bu süre zarfında, çok uzun süreli ve devamlı kullanabilen tüketiciiler bunun için en doğru kararı verebilmiş olacaklar. Kolay gelsin. Saygılarımla.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,851
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst