Fakir Ranger Elektronik-Toz Torbasız Elektrik Süpürgesinin İncelenmesi

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
Merhaba. Değerli arkadaşlar;

Bu konu başlığında Fakir Ranger Elektronic (4AAA) (890 watt) torbasız olan bir elektrik süpürgesini inceliyoruz.

Süpürge alt alta geçen siyah sünger ve beyaz keçe filterden oluşan ikili filtreyi, toz sürahisine takılan kartuş içinde bulunduruyor.

Hemen yanında görülen hepa filtre ise motor egzoz (çıkış) havasının hemen çıkışında monte edilmiştir. 6 ayda bir araçlardaki hava filtreleri gibi artık tersten basınçlı hava tutmadan komple değiştirilmesi gerektiği kullanma kılavuzunda ayrıca not olarak da düşülmüştür.

Mika olan toz sürahisine kırmızı renkli bir kartuşla monte edilip takılan bu filtreelerin temizliği çok kolaydır. kartuşundan çıkarıp musluk suyunda çitilemeden (fazla çitilenirse süngerler hassas olduğundan kopacağından endişe edildiği için bu Bakım (temizlik) uyarısı kitabında yapılmıştır.) temizleyip kuruttuktan sonra daha yüksek olan bir emiş (çekme) performansıyla bu süpürgeyi kullanmanız daha mümkün oluyor.



Süpürgemizin 890 watt gücünde olduğu kılavuzunda üstteki süpürge etiketinde belirtilmiştir.

Motor elektronik devir kontrollü, bu kontrol geniş aralıkta ayarlanan bir potansiyometre ile sert yüzeyler (Parke, fayans,vb.) ve yumuşak yüzeyler (halı, kilim, halıfleks, yolluk, vb.) ile yumuşak yüzeylerde manuel olarak ayarlanarak makine öyle çalıştırılıyor.

Halılar üzerinde çalışırken filterler ve toz haznesi boşken emiş gücü potansiyometrenin en yüksek ayarında çok güçlü. Yani eskilerin dedikleri gibi eski bir markayı ifade ederken hoover! süpürür, döver! benzetmesiyle halıyı çok yapışıp havaya kaldırıp adeta koca halıyı çekip içine emecek kadar güçlüdür.

Şebekeden çektiği akım (A) değeri

A- Süpürgenin devir ayar potansiyometresi en düşük (Tam kıslıl) iken pensampermetreyle 1.60 A'yı çekti.

B- Süpürgenin potansiyometresi tam orta ayar konumunda iken 2.40 A'yı çekti.

C- Süpürgenin potansiyometresi en son (Potansiyometresi sonda ken) 3.30 A'yı çekmiş oldu.

2000'li yıllar teknolojili bir motoru olup arçelik 6810 kağıt toz torbalı bir süpürgenin devir ayarı olmayıp her koşulda (zeminde emme kuplajlı veya kuplajsız (Boşta) olarak ) 5 A'yı net olarak çektiğini sizlerle daha önce paylaşabilmiştim. Oysa bu süpürgede ise ; A, B ve C 'deki farklı potansiyometre ayarlarıyla yapılan tüm bu ölçümlerde, zemine/halıya tam yapışmış (Emmede tam kuplajlı) haldeyken ölçüldüğünde, ölçülen bu amper (A) değerlerinde gittikçe azalan bir düşmenin de olduğu gözlendi

Avantajları: 4AAAA'ya sahip olabilmesi, toz torbasız olabilmesi, orta devir ayarılarında bile mevcut çekme performansının çok fazla düşmemesi, ses (gürültü) düzeyinin 66-68 dB'ler seviyelerinde kalması, filtre (hepa ve toz filtrelerinin) bakımının çok kolay olması, fiyat/performans olarak tatmin edebilen (Makul) bir düzeyde kabul edilebilmesi, tüm parçaları takma ve çalıştırma kolaylığı şeklinde belirtilebilir.

Deavantajları: Toz haznesinin (Sürahsinin) litre hacmi olarak başka süpürgelere göre daha düşük kalabilmesi (Sürahi 3 günden önce çok kirli olmayan ortamlarda pek dolmuyor) en son devir olan çalıştırma devrinde etiketinde yazan 78 db'i kolayca da dışarıya verebilmesi, umulur ki bu seviye daha düşük tutulabilir veya olabilirdi, ama o zaman da bu model olmaz ve makinenin ücreti de çok daha yüksek olabilirdi. (Toz sürahisi daha büyük olanlar ise fiyat olarak biraz daha yüksektirler, kendi kişisel gözlemlerime göre)

2018'nin son günlerinde alınmış olup bu 1.5 aylık olan kullanım tecrübe ve gözlemlerime göre bir süpürge markasını iyi ve kötü sayılabilecek olan bazı yanlarıyla karşılatırarak sizlere vermeye çalıştım, değerli arkadaşlar.

Kolay gelsin. Saygılarımla.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,106
Mesajlar
915,018
Kullanıcılar
449,807
Son üye
bdursun

Yeni konular

Geri
Üst