Gerilim Düşerse Akım Artar mı?

Tekrar mrb lar
ben forumu iyi okumadan ve aceleci davranıp sarırım hatalı bir msj attım
Özürdilerim
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
bunu biz 100 watt lık bir ampulle denemiştik
devreye bir voltmetre birde ampermetre bağladık
potansiyometre ile gerilimi düşürdüğümüzde doğru orantılı olarak akımda düştü
fakat ampulün verdiği ışık azaldı
 
öncelikle bir yükümüz var. bu yükün bir iş yapabilmesi için ona harcamamız gereken bir güç vardır. bu işi yapabilmek için mutlaka bu güç çekilecektir.
güç sabit yani. şimdi bu yük üzerinde ona uygulanan 2 değerle ifade edilir akım ve gerilim. bu ikisinin çarpımının bu güzü vermesi lazım. yani biri artarken diğeri azalır yani ters orantılıdırlar. fakat bu akım ve gerilimin de yükün özelliklerine göre belli sınırları vardır. gerilim çok yükselirse izolasyon problemleri akım çok yükselirse de ısınma problemleri başgösterebilir.
 
mesajı kıtlermısınız kusura bakmayın
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar 3000 W lık elektrik sobası bu sonuçta. yukarıda bir sürü teori var ama herkes aynı şeyi anlatmaya çalışıyor, ama soru son derece basit. 3000w lık ufo sebeke gerilimi düşünce benim elektrik sayacım dahamı fazla yazar?...

Hayır arkadaşım Şebeke gerili (220VAC) düştüğünde elektrik saatinde daha az yazacak ama senin UFO da 3000W' tan daha az güç verecektir. Yani Einstein'in dediği gibi "ENERJİ HARCAMADAN HİÇ BİRŞEY YOKTAN VAREDİLEMEZ, VARDAN YOK EDİLEMEZ"
 
OMİK yük bu... gerilim düşdükçe akım da düşecek ve ufo 3000W dan daha az bir enerji harcayacak, daha az ısı verecek, sayaç daha az dönecek!!

basit bir konu çok uzatıldı..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sayın Pato53,
sizin de yapmış olduğunuz gibi burda herkes bildiklerini veya görüşlerini paylaşmaya çalışmış.
Omik yükler hususunda sanırım artık herkes net.Bunda bir sorun kalmadı.
Geriye bobinli alıcılar ile ilgili akım güç gerilim ilişkisinin netleştirilmesi kaldı.Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Ayrıca bazı ''onursal üyeler'' şeklinde bir ifade birazcık politik kaçıyor. Hangimizin hangi konuda yanlış noktada olduğunu net bilirsek, arkadaşlarımın , tıpkı paylaşmaktan kaçınmadıkları gibi, düzeltmekten de kaçınmayacaklarını biliyorum. Yanlış yapılmışsa bile moderatör arkdaşlar da düzeltecektir.Saygılar
 
Kafam karıştı.Yük ister omik ister endüktif olsun yüktür ve gerilim veya akımdaki değişmeye gore yük o gücün tamamını devrede tutmak istimezmi.akım düşerse gerilimi artırarak veya tam tersi çalışmak ister diye düşünüorum.biri şuna son noktayı koysun.
 
U=I*R olduğunu göre ısıtıcıda yük sabittir ve gerilim düşümü akımıda düşürürür dolayısıyla
P=I2*R ya göre güçte düşecek dolayısıyla ısıtıcadan aynı değerde güç alamıyacaksınız.
 
Sayın hicbirsey;

lafım size politik gelmiş..benim amacım kimseyi üzmek, küçümsemek değil..fakat öğrenmek isteyen arkadaşlar "onursal üye", "admin" gibi rütbesi olan üyelerin söylemlerini daha fazla dikkate alıyorlar.. bu yüzden bu üyelerin daha daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum hepsi bu..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,606
Mesajlar
919,005
Kullanıcılar
450,607
Son üye
Xuxi

Yeni konular

Geri
Üst