Gemo Ürünleri ile İlgili Sorunlar Buraya !!!

Okan Bey sizin PLC modellerinizde loadcell ve AC motorların çalışabileceği bir model var mıdır? Ben de Ankara'da İvedik O.S.B.'deyim, eğer mevcutsa sizin markanızı kullanmak isterim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Elimde gemonun Akıllı rölesi var bu röle ile yapabileceğim her türlü dökümana ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim...
 
Merhaba 3 tane butonum var,

I1 > O1,O2,O3 Çıkışlarını açacak
I2 > O1-O2 Çıkışlarını açacak
I3 > O2-O3 Çıkışlarını açacak
I4 > O3 Çıkışnı açacak

Bir çıkışı diğerine eklediğimde hata veriyor. bunu nasıl yapmalıyım.
 
Merhaba 3 tane butonum var,

I1 > O1,O2,O3 Çıkışlarını açacak
I2 > O1-O2 Çıkışlarını açacak
I3 > O2-O3 Çıkışlarını açacak
I4 > O3 Çıkışnı açacak

Bir çıkışı diğerine eklediğimde hata veriyor. bunu nasıl yapmalıyım.

sürekli mi yoksa, basıldığı sürece mi çalışacaklar?
 
Basıldığı zaman açılacak çıkışlara kuru kontak bağlayacağım kapı motorları için
Teşekkürler
 
Volkan Bey ilginize çok teşekkür ederim sayenizde sorunu çözdüm Allah razı olsun.
Saygılar.
 
iyi günler,

gemo ar-2 akıllı röleyi 25'ten fazla otomasyon projemde kullandım. rahatlıkla diyebilirim ki piyasadaki en kaliteli akıllı rölelerden biri. programlayan kişi eğer usta ise plc'nin yapabileceği bir çok şeyi az bir fazla zahmetle çok uygun bir fiyata yaptırabiliyor. kullandığım bir projede 24 saat sürekli olmak kaydıyla tam 4 yıldır hiç arıza vermeden çalışanı var ve ortam sıcaklığı 40 derece.

yalnız geçen gün merak ederek ve yeni bir projemde kullanmak üzere 2 adet ar-2-p aldım. hem kullanıcı menülerine rahat erişim için, hem de process'i pano üzerinden takip için çok kullanışlı olmuş, yalnız kullanılan dış plastik kasanın malzemesinin kalitesi ve tuş takımlarının biraz nasıl söyleyeyim, ucuz olması görende tepki yaratıyor. hatta bir tanesinde ekran plastik kasa ile yaklaşık 1-2mm kaçık duruyordu. komple içini açıp biraz uğraştım ama tam düzeltemedim.

gemo diğer iki büyük marka'dan (siemens ve schneider) bence hiç bir eksiği yok ve hatta daha üsütn kimi bakımlardan. Eksikleri yok mu? tabii ki var. haberleşme imkanı yok, sıcaklık modülü yok. üzerindeki ptc ile sınırlı. ve özellikle plastik kalitesi düşük. örneğin zelio'nun tuşlarına bastığınızda çok yumuşak bir his veriyor. diyeceksiniz ki önemli olan işini yapması, bence de öyle ama müşteri veya kullanıcı gözünde iş farklı oluyor. bu biraz "dandik" mi diye soruyor. bence gemo'nun dünya markası olması için öncelikle dış görünüşüne ve tasarımına da biraz zaman ayırıp , yeni düzenlemere gitmesi gerekiyor.

özellikle belirtmek isterim ki amacım ürünü eleştirmek veya tavsiye etmemek değil. tam tersine herkese gemoyu öneriyorum. beceremeyenlere ilk programını/girizgahını yapıyorum ki kullanabilsin diye. bu forumda sürekli plc nasıl öğrenirim, nerden başlayayım diye soran öğrenciler veya meraklılar oluyor. ben her tavsiyemde sizin web sayfasından programı indirip kullanmalarını öneriyorum, ilk aşamada. böyle bir ürünün türkiye'de üretildiği için ayrıca da çok gurur duyuyorum. ama yapıcı eleştiriler de daha iyiye ulaşılacağına inanıyorum.
 
öncelikle bu formda emeği geçen arkadaşlara yönetici arkadaşlara ve okan beyin özellikle bu forma hizmet vermelerinden dolayı tüm arkadaşlara sonsuz teşekkür ve saygılarımı sunuyorum

ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN
 

Forum istatistikleri

Konular
128,209
Mesajlar
915,832
Kullanıcılar
449,988
Son üye
hmos23

Yeni konular

Geri
Üst