Gelin Rüzgar Türbini Yapalım

bu sitede rüzgar türbini işiyle uğraşan bütün arkadaşlar çok iyi bilirki bu işin duayeni sizsiniz. onun için bu çizimleri sizinle paylaşıyorum, yani işi bilmeyen birinin elinde bi işe yaramaz bunlar, ama sizin elinizde eminimki hayata geçecektir. umarım işinize yarar, çizimleri en kısa zamanda size mail yoluyla ulaştıracağım.
iyi geceler..
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
efendım bu dc motorları biraz daha açıklarmısınız lütfen ben 3 aydır arıyorum fakat ordan oraya savrulduk resmen alternatör dediler step motoru dediler dinamo dediler biz okul da proje dersi yapıyoruz bende bu projeyı sectim fakat motorda takıldık kaldık herşey hazır o eksik malesef yardımcı olurmusunuz lütfen
 
Arkadaşlar ben forma yeni üye oldum, rüzgar enerjisi konularında 4-5yıldır ilgileniyorum. biz başladığımızda böyle formlar,paylaşımlar yoktu şimdi üretiçiler bağzı bilgileri saklasada paylaşımcı,gönlünü bilgisini açmış insanları okumak çok hoş. herkese başarılar diliyorum.bildiklerimi paylaşmak boynumun borcudur.
Bütün formu okudum,, şef arkadaşımız yükü sırtlanmış gücü yettiği kadar götürmeye çalışıyor,
Bir çok soru cevaplanmış. ben en son sorudan yardıma katılayım,DCmotor! piyasada bir çok motor mevcuttur türbin yapımı için bulacagınız motoru denemeden almak hayal kırıklığı yarata bilir, İdeali ne derseniz 120-130 devirde 13 v un üstüne cıkan motordur. çünkü normal kanat yapısı ile ülkemizin ortalama esen mevcut rüzgarlarında türbinde bu devri yakalamak kolaydır. (bütün motorlar rüzgarla döner ama 10 saatin 1 saati enerji üretir)
Step motor bulmak zordur, sıfır almak pahalıdır hurdadan bullunursa kullanmak uygun olur.reğüle bağlantı uçlarına göre göreceli olarak,100 devirden sonra üretime başlarlar ilgilenen olursa yazmaya devam ederiz kalın sağlıcakla
 
slm şef ustadım.12volt 20 ah şarj regilatörü devre şeması bende var bunu kenanbeyden almıştım.herhalde sizde ordan almışınızdır diye düşünüyorum. aslında nerden alınması okadar önemli değil önemli olan burda bu işe gönül veren arkadaşlara faydalı olabiliyorsak ne mutlu size takdir ediyorum.benim size küçük bir sorum olacak ben flanş alternatör çalışması yapmayı planlıyorum.mıknatıs konusunda neodyumlar sizde biliyorsunuz çok güçlü ve pahalı ama ben ferrit mıknatıslarla düşünüyorum. enazından maliyeti ucuz ama neodyum verdiği güçle arasında bayağı fark olacak, şimdi sorum şu normalde 1.20mm çapında birbobini 1kw sistem üzerinden hesaplıyarak 110 sipir sarmış olarak neodyum mıknatıslarla 9 bobin 24 adet mıknatıslarla ortalama 1 kwlık bir sistem olur diye düşünüyorum. ben bunu 130 sipir yani tur olarak sarıp ferrit mıknatıslarla amacım 1 kwlık sisteme eşit oacağını düşünüyorum. sizin bu konuda fikriniz ne olabilir.birde mıknatıs ölçüleri 50x40x10 her ikisi için aynı değerler
 
Son düzenleme:
merhaba sayın şefim ben sizin çiziminize göre bi rüzgar türibini yapmaya çalışıyorum elektriği olmayan yayla evim için ancak kafama takılan bazı noktalar var ben 300- 400 devirde çalışan bir sabit mıknatıslı motor buldum ama bu deiri aşan rüzgarda aküye bi zarar vermezmi araya ne koymam lazım

____________________________________

merhaba sayın şefim ben sizin çiziminize göre bir rüzgar türibini yapmaya çalışıyorum elektiriği olmayan yayla evim için ancak kafama takılan bazı noktalar var ben dakikada 300-400 devirde çalışan12 voltluk bir sabit mıknatıslı motor buldum ama bu devri aşan devirler bağlayacağımız aküye bir zarar verirmi ?araya ne gibi bi şey koymam gerekir. birde bu buradan elde edeceğim elektrik aydınlanma ihtiyacımı karşılar mı?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sayın kckkls arkadaşım !
Bu konu başlığında 13. sayfada daha önce vermiş olduğum 12 - 40 v. arası akü şarj devresi var. Bu devreyi yaparsanız aşırı rüzgarın etkisiyle elde edilen yüksek voltajı, daha doğrusu 40 v.a kadar olan voltajı sabit 12 voltda akü şarj edebilirsiniz. Devre hem regüle devre, hemde akü şarj devresidir. Tam otomatik çalışır.
Kullandığınız motor doğru akım verdiğine göre üstte görülen doğrultma devresine gerek kalmayacaktır.
Gelelim yayla evindeki lambaları yakma sorusuna ;
Motorunuzla kaç amperlik güç alacaksınız bilmiyorum. Şayet ampülleri 220 v. değilde 12 v. ampül kullanırsanız invertör ihtiyacınızda olmaz, aküden direk 12 v. lambayı yakabilirsiniz.

Şayet birkaç odada lamba yakmak istiyorsanız 12 v. devrede uzun mesafede yüksek akım taşımak için kalın kablo kullanma ihtiyacı doğar. O zamanda 300 w.lık bir invertörle 220 v.a yükseltip normal ampül kullanabilirsiniz. Hatta tasarruflu ampül kullanırsanız daha az enerji harcarsınız.

Uzun lafın kısası yaylada sürekli rüzgar esiyorsa çok rahat birkaç ampül yakabilirsiniz. Hatta gündüzden aküleri tam doldurabilirseniz küçük bir tv. bile izleyebilirsiniz.

Yaylada benim için de soğuk su için.

Kolay gelsin.
 
eline sağlık hocam iiyi olmuş ma dinamo olayını ne şekiş bulabiliriz bunuda kendimiz mi yapmamız icab ediyor
eğer oyleyse normal bir arba şarj dinamosu ve ona bağlı bir ups kullammazı doğru olrumu .... rüzgar sayesinde donen şarj dinamusu enerji ürettikçe ups yi şarj eder ups de ona bağlı cihazı çalıştırır dinamo 12 ve ya 24 dc voltluk olabilir diye düşünüyorum bu fikir birşeye benzedimi saygılar
 
Sayın berkustası arkadaşım !
Önceki yazılarımda araç şarj dinamosunun bu iş için yeterli olmadığını yazmıştım. Araç dinamosunun rotoru bobinlidir ve dıştan uyartımlıdır. Ayrıca 800 - 900 devirde üretime geçer. Düşük devirli herhangi bir dc. motorda dinamo gibi elektrik üretir. Ama elinizden geliyorsa bir araç dinamosunu modifiye edebilirseniz çok daha verimli olur.

Dinamonun içindeki sargılı bobin bulunan rotoru tamamen iptal edip, onun yerine gene aynı kalınlıktaki bir mil üzerine alüminyum silindir bağlayıp, silindirin üzerine de yeterli sayıda mıknatıs yapıştırabilirseniz en güzel dinamoyu yapmış olursunuz.
El ile çevirirken bile daha 8 - 10 devirde 3 - 5 v. görebilirsiniz.
 
Elİne koluna saglik.anacak Çİzİmler daha detayli olursa daha anlaŞilir olur.auotocad da 3 boyutlu Çİzebİlİrmİsİnİz ve boyutlar hakkinda daha detayli bİlgİler cerİrsenİz İyİ olur.Örnegİn pvc borunun boyu ne olacak ve bunun gİbİ ..Şekİllere yenİden bakip detaylandirirsaniz memmunolurum.sevgİler saygilar..

arkadasim hazir elin degmisken bunuda sen ciziversende diger sakinlerde yararlansa
dostum bu arada eline saglik guzel paylasim yazdigin gibi en iyisi dc motor ayrica elektrik aktarimi icin seninde yazdigin bakir bilezikte olabilir ama rulman konusunu dusundun mu hic ???
sasiyi bir butun olarak dusundugunde canli uc icin sabitleme borusunu kullaniyorsunuz ve icinden bakir cubuk geciriyorsunuz ve bunun altina rulman takiyorsunuz boylece daha saglikli bir sistem oluyor ayrica yagmurdan islama gibi bir sorunda yasanmiyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst