Gelin Rüzgar Türbini Yapalım

Sayın knot;
Paylaşılan her türlü bilgiye saygı duyarım, emeklerede tabiki, bu konuda yorum yapmalımıyım diye çok düşündüm açıkçası, fakat zaten bu bir yenilik değil aksine çok sık gündeme gelen bir teknoloji bu, benim amacım hedeflenen yolda emekleri doğru kullanmak için paylaşımdır.
şef 34 saygı duyuyorum. Bu konuda sizin konuya daha müdaim olduğunuz şüphesiz, hatta bu konuda mademki çalışan ve işlevi olan bir sisteminiz var. Bu konuda sizden ricam bunu benimle ve arkadaşlar ile paylaşmanızı rica ediyorum, samimi olarak gerçekten bu bilgiyi aktarırsanız çok mutlu olurum.

Saygılarımla; Quake
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
amaçlanan elbetteeki arkadaşalrında söylediği gibi küçük çapta bir türbün oluşturabilmek fakat asıl amaç işin mantığını anlayabilmek bir çok arkadaşımız rüzgar türbünerini bir evi karşılayabilmek için düşünebilirler fakat amaç en az elektrik kullanımını sağlayabilmek hele ki ülkemizdeki fatura miktarları ve gn geçtikçe kirlenen çevre için bu yür enerjiler her şekilde desteklemektedir ve desteklenmelidir.
 
Sn.quake ilk mesajınızda yapılan işleri hafife aldığınız gibi bir durum oluşmuştu ancak daha sonra böyle olmadığını söylediniz daha iyi bir durum oluştu.Üretilen R.türbinleri watt düzeyinde de olsa çok değerli çalışmalardır.Dışardan gelen daha düşük wattlı olanlar 3-5 kat daha pahalılar.Ayrıca kw düzeyinde üretimi olan arkadaşlar da var.
Ben 2007 de flanş tipi alternatör yaparak şimdi sadece yapılanları izliyorum.(Daha önce de dc motor, araba alternatörü, modifiye araba alternatörleri ile de akü doldurdum ve kullandım)
Kısa yoldan üretim için en kolayı dc motor ve Ç.kale gibi rüzgarı bol bir yerde iseniz az verimli olsa bile araba alternatörüdür.
Bu gün geçerli olan modifiye araba alternatörü,flanş tipi alternatör ve uygun motorun modifiye edilmesi ile şarz sağlanabilir.
Ayrıca bahsettiğiniz hidrojen teknolojisi herkesin yapabilmek istediği bir enerji çeşididir.Ancak ileri ülkeler bile tamam yaptık diyemiyorlar ya da bekledikleri ortam oluşmadı.Selamlar...
 
inşallah kısa süre sonra rüzgar tribünümü tamamlayacağım. çeşitli tip ve güçlerde hazırlamaya çalışıyorm. dc motor arayanlar öncelikle eski yazıcılarını kontrol etsinler ayrıca bulamayanlara yardımcı olabilir. Şefim paylaşımın ve bu konuya eğilimin için çok teşekkürler.
saygılarımla
 
Ben bu projeye başlamayı düşünüyorum, fakat bana kaç liraya mâl olur merak ediyorum. 3 ayda bir aldığım 200 lira bursum var, acaba onunla bu projeyi tamamlayabilir miyim?
 
Sayın saygıdeyer şefim bende çok meraklıyım benim 4 dairem var buranın aydınlatmasını rüzgar trübünü ve solar panelden beslemek istiyorum elimde10000 wat invertörüm var 10 adet 12 volt 105 amper aküm var bu aküleri sizin yaptığınız rüzgar trübünü ile doldurabilirmiyim bana lazım olan 12 vol kaç amperdir çalışmaların için eline sağlık saygılarımı sunarım
sanatkarın elini her zaman öperim
 
Son düzenleme:
Sn.doganelek.;hani bir söz vardır ya;un var,yağ var ama helva yapacak usta yok.Sizde un,yağ bolca var görülüyor.R.E. sistemlerinde maliyetin büyük bölümünü aküler oluşturur,sizde var sonra inverter,1-2 kw.lık inverteri bizler zor alırken sizde 10kw.lık var.Yani hocam geriye ne kalıyorki?Saygı değer dostum ŞEF'in ne yazacağını bilemem ama bence size gerekli olan 1=Güçlü bir alt. 2=Tam çapı 2,5-3 m bir pervane 3=Ş.ünitesi. işlem tamamdır.Hesabı ise;12vx105AH=1260 wattx10 ad.=12600 watt akü grubunuz var.R.E. sistem voltajı en az 24v veya üzeri ve alt. üretimi ise akü toplam gücünün 10/1'ini geçmemeli.Yani max.gücü 1,5 kw-2 kw. olan bir alt. size yeter.Bu durumda dc motor zor bulursunuz.Alternatörü ya kendiniz yapacaksınız yada hazırını alacaksınız.Hazırı Çinliler ve onun ortakları bence pahalı satıyor.
Ş.Ü. ise sistemi 24v düşündüğünüzü varsayalım size 24v 80AH max.kapasiteli bir Ş:Ü.gerekir.
Sonuçta bu söylediğim sistemi yaparsanız;bırakın 4 daire ışıklandırmayı TV,PC,çamaşır mak,buzdolabı gibi bir dairelik bu ürünleride çalıştırırsınız belki fazla.Yani rüzgara bağlı tabii.
Ama hesapta;tam şarj edilmiş akü grubu 12,6 kw. olduğuna göre 1kw/saat tüketiminiz olduğunu varsayalım 12 saat rahat yeter.Eee bu 12 saatde hiçmi rüzgar esmiyecek.
Ama rüzgarlı bir bölgedeyseniz bu sistem 4 daireye fazla fazla yeter ve artar.Hayırlı akşamlar
 
cevap verdiyin için çok teşekkür ederim ben çin malı trübün kullanmak istemiyorum kendim yapmak istiyorum veya şefin yaptığı trübünlerden almak istiyorum ayrıca hesabın için çok teşekkür ederim hayırlı akşamlar
 
Merhaba öncelikle herkese. Geçen gün Discovery Channel'da izlediğim bir programda, rüzgar türbinlerinden elektrik elde edilişini anlatıyordu. İzledim ve ilginç buldum. Aslında tabiki çok çok önceden bu konu hakkında bilgim vardı yüzeysel olarak. Daha doğrusu varlığı hakkında. Her neyse, dedim kendi kendime, ben de küçük bi model yapayım, uğraş olur benim için, hem de üç beş küçük şey çalıştırırsam ne mutlu bana dedim. =)

Tabi hemen incelemeye ve araştırmaya geçtim internete. En sonunda gecenin bu saatinde bu siteyi buldum, bu başlığı buldum. İlk 5 6 sayfayı okudum dedim ki sanırım bana yardımcı olacak konu bu. Üye oldum ve şu an yazıyorum.

Çok bilgim yok hatta belki hiç denilecek kadar az. Şunu sormak istiyorum, pervaneyi yaptık diyelim. Ortada delik açtık böylece kullanacağımız motorun bir ucunu oraya sokabileceğiz. Oraya yerleştirdikten sonra gerekli rüzgarı elde ettiğimizde motorun o ucu dönüp de bizim istediğimiz sonuç elde edilecek mi ? Bunu merak ettim ve sormak istedim. Biliyorum ki motorların yapısında bi ucunda motorun genişliğine göre baya ince bi uzantı oluyor , uç oluyor. İşte bu uç , uzantı , motorun iskeletinden bağımsız dönecektir değil mi ? Motorun iskeleti sabit durup , diğer ucundaki kablolar da sabit kalacaktır değil mi ? Böylece o sabit kalan kabloları istenilen şeye bağlayıp (akü, ampül vb her neyse) çalıştırabiliyoruz aletimizi ?

Anladıklarım veya bildiklerim doğru mudur efendim ? Yarın yanıtınızı okuyup girişime başlamak istiyorum. Çarşıya gidip gerekli malzemeleri alıp işe sokulmak istiyorum. Sabırsızlıkla bekliyorum yanıtınızı.

Şimdiden teşekkürler.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,901
Kullanıcılar
450,194
Son üye
akocatas

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst