gaz türbinden kapasitif yük nasıl alınır

Katılım
3 May 2008
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
slm,gaz türbini Şebeke ile paralelde iken ikazı arttırdığımızda türbinin şebekeye verdiği indüktif reaktif artıyor.merak ettiğim kapasitif reaktif nasıl artar veye azalır.türbine etkisi nedir.tşkr.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
slm,gaz türbini şebeke ile paralelde iken ikazı arttırdığımızda türbinin şebekeye verdiği indüktif reaktif artıyor.merak ettiğim kapasitif reaktif nasıl artar veye azalır.türbine etkisi nedir.tşkr.

sn ece_gundogan
ikazı azaltırsanız altarnatör kapasitif olarak yüklenecektir.altarnatörü ister indüktif,ister kapasitif çalıştırın reaktif yüklenmeden dolayı aktif güç harcamazsınız.yani türbin yüklenmez.fazla akımdan dolayı sargılar ısınır.bu yüzden reaktif enerjiye ihtiyaç olmaz ise idal olarak cosfi 1 de çalıştırmaktır.
 
ikazı arttırdığında generatör endüktif bölgede çalışır ve şebekeden reaktif enerji çeker,
ikazı azalttığında ise kapasitif çalışır ve şebekeye reaktif enerji basarsın
 
şebekeye aktif enerji verirken alınan-satılan reaktif enerjinin alış yada satışta olması bu söylediğin degerleri etkiler tavsiyem alınan satılan reaktif enerjiyi her durumda sıfıra yakın tutman.. tedas geçen senelerde reaktif oranlarını düşürmüştü bizde çok uğraşıyoruz bu durumla..
 
transformerlerde tap change (kademe degisikligi) on-line yapabilirsen birde boyle ayarla....gen cıkıs tr leri kastım...on-line tap change yapma ozelligi varsa tabi...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,779
Kullanıcılar
449,981
Son üye
Muhammeddt

Yeni konular

Geri
Üst