kapasitif yük yetersizliği görüntüsü

oguzt1974

Üye
Katılım
1 May 2010
Mesajlar
43
Puanları
1
arkadaşlar, yaklaşık iki yıl önce yaptığım bir kompanzasyon panosunda başka bir amaçla gittiğimde gördüm ki , röle rg3 12c

oniki kademenin hepsi de devrede ve fazlarda cos fi, 0,32 0,35 0,40 olarak görünüyo ve her fazda 65 A 70 A 68 A akımlar çekiliyor

bu durumda bildiğim kadarıyla sistem cap yükü yetersiz ve indüktif reaktif yazıyor olması gerekir.
ama rg3 12c nin alttaki led lerden ind yanması gerekirken normal ledi yanıyor.

ve birde sayaç üzerindeki aktif reaktif pals ledlerini saydığımda yaklaşık yirmibeş otuz kere aktif ledi yandığında bir kere reaktif ledi yanıyo.
yani sayaç ledlerine bakılırsa sistem gayet normal.

sayaç değerlerini aldım ama ilk endeks değerleri olmadığı için oran hesabı yapamadım. birkaç gün sonra tekrar gidip bi değer daha alcam ve oran hesabına bakacam.

özetle, bütün kademeler devrede iken cosfiler ind 0,3 gösterdiği halde altta ind ledi yanıyor olması gerekmez mi (yani sistem kademeleri kapasitif yük istiyor olması gerekmezmi) hedef cos fi 1 çünkü . ve hatta sayaç pals ledleri bire bire yakın yanıyor olması gerekmez mi

değerli tecrübelerinizden yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.. şimdiden teşekkürler.


yorumlarınızı
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sayaç sonucunu alınca herşey ortaya çıkacaktır.. Rölede de bir tuhaflık var sanırım, tesadüfen de olsa şu an yeterli görünüyor, pulslara bakınca..
 
Elektronik kombi sayaclar icin pratik bir ipucu;
Elinizde son okuma degerleri yok ise , mevcut endeksleri not alip sonra okuma tusuna 5 saniye basili tuttugumuzda icinde bulunulan ayin 1. Gununun 00:00 saatine ait kayitli endeks degerlerine ulasabiliriz. Iki deger arasindaki farki hesaplayarak ilk defa gordugumuz panonun genel calismasi hakkinda daha dogru yorum yapabiliriz...

Ayrica rolenin normal ledi, girilen cos fi degerlerine gore kiyaslanarak yanar. Roleye girilen cos fi degerinin kac oldugunun kontrol edilmesi faydali olabilir.
device_name Cihazımdan your_app_name ile gönderildi
 
Rolenin akim trafosu dönüştürme oranini kontrol etmeyi unutma ::))

Sent from my GT-I9300 using KontrolKalemi.Com Forumu mobile app
 
ilginize teşekkürler arkadaşlar. sanırım beyin takılı kalmış .
beyine otomatik tanımayı yeniden yaptırdım. yani AUTO SET UP ON yaptım kademeleri birdaha tanıdı ve herşey normale döndü cos fi değerleri 1,00 1,00 1,00 olarak görünüyo ve yük dengesi değiştikçe çok rahat dengeleme yapabiliyor. ama önceki baktığımdan bu güne %1 indüktif ama %65 kapasitif yazmış bütün kademeler devrede kaldığı için. inşallah ay sonuna kadar ceza limitlerinin altına düşer.
 
Bence sayaç değerlerini alıp TEDAŞ son endeksleri ile hesaplamanızı tavsiye ederim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst