florsan banslari olmasa

sewell

Üye
Katılım
11 Eyl 2008
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
balans olmasa ne kullana biliriz. enerjiyi nasıl depolariz.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
bence balans yerine başka bir arac kullansak bir cok sorunada reaktif sayac sorunuda cevap bulmuş olacaz gibi geliyor düşünsene fabrikalardakı iş yerlerindeki ve evlerdeki florasan larin ortaya cikardigi ve boşa giden elektrik enerjisi yok olmaktan nasıl kurtaririz ama ne yapmak gerek fikirlerinize ihtiyacim var.
 
Motor yerine ne kullanacaksın peki? Onlar da reaktif indüktif tüketir.
 
tamam ama bence balans problemini ele almamin sebebi küçük ve basitce olamasi bence buna cevap bulursam motorlarada cevap bulacagimdan eminim
 
balans dediğin şey 40w bişey ama motorları nasıl çözüm bulucan merak ettim

ayrıca elektronik balanslar var artık
 
Elektronik balastların kapasitif olanları da var.
 
ya şöyle diyeyim ben bir tekstil firmasinda calişyorum ve florasan o kadar cok ki kafama takıldi bunu nasıl yaparimda indüktiften rektiften muaf tutatrim normal lambayi tutuyoruzda bunu niye yapamiyoruz diye kafama takildi o nedenle sordum yanı bildiyimden degil kafama takıldi işte sadece olmu böyle bir şey demek için sizlerle paylaştim

bu kapasitif olan balans lari biraz anlatirmisin

sadece sorma amaciyla fikir olarak soruyorum peki seri baglanmiş 10flarasana kondastör baglasan ne olur



_________________________________________________

Düzenleme: ŞaŞKıN

Mesajlar birleştirilmiştir. Arka arkaya mesaj yazmayınız
 
her bir floresant armatüre paralel olarak 4 mikro farad kondansatör kullanman. enerji geri verim büyük ölçüde artacaktır.
 
sayın sewell
Öncelikle;Fluoresanlar seri bağlanamazlar.Benim bildiğim tek fluoresan seri bağlama uygulaması,1 tane 40 watt balastla ,iki adet seri 20w fluoresan ampul bağlama uygulamasıdır.
Eğer tekstil firmasında çalışıyorsanız,ve o kadar çok lambanız varsa,
patronunuzu elektronik balanslar alma konusunda ikna etmeye çalışmalısınız.
Çünkü elektronik balastlarla %25 e varan tasarruflar sağlanabiliyor ve 1 elektronik balansın 2 tane 36 w lamba yakabileni var.Yanlışım yok ise bunlarda starter de kullanmıyorsunuz.
bunların yaklaşık fiyatı 40 ytl civarı.%25 tasarruf ile hesaplayınız ve kendisini kaç yılda amorti edeceğini görünüz.Hem de memleket meselesi enerji tasarrufu.Yine bu balanslarda endüktif reaktif sorunu yaşamazsınız.Aksine sanırım az bir oranda kapasitifler.Bu kapasitiflikler de belki dikiş makinası vb makinaların endüktif güçlerini kompanze edebilir.
şunu da hatırlatayım,piyasada bu balansların 5 yıl garantili olanları satılıyor.
En azından,işvereninizi ikna edemezseniz ve ya yatırım maliyeti şirketinize fazla gelirse,peyderpey yanan balastların yerine elektronik balastlar alabilirsiniz.Böylelikle ufak ufak değiştirerek yatırım maliyetini taksitlere bölmüş olursunuz.
Ve yine merkezi kompanzasyon yükünüz de azalır.
 
Bu durumda en uygun olanı elektronik balast kullanmak ayrıca elektronik balastların bağlantısı kolaydır ve starter kullanımı gerektirmez.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,397
Mesajlar
917,252
Kullanıcılar
450,285
Son üye
muslumguder

Yeni konular

Geri
Üst