Faz, Notr, toprak ve ..... ?

Komsularinizda benzer şikayetler var mi ?
İzolasyon trafosu konusunu inceleyiniz, geçmiş olsun.

https://www.kontrolkalemi.com/izolasyon-trafosu-nedir-ne-ise-yarar/?amp=1
Bulunduğum çevrede teknoloji pc vb. olayları ile benim gibi içli dışlı olan malesef kimse yok. İzalosyon trafosu adı altında bahsettiğiniz elektrik mühendisliklerinin bu sargı trafo gibi terimli bir şeyden bahsetmişti. Bu ikisi aynı şey mi ?

Şuan için bir çözüm bulamadım araştırmalara ve denemelere devam ediyorum. Bulduğum an zaten heryerde reklamını yapacağım.
Aşırı gerilim sönümleyici kullanmanız bahsettiğiniz sıkıntının muhtemel bazı sebeplerini giderecektir. Nötr yahut toprak hattında bir eşik potansiyel gerilim sınırı var sistemsel problemlerden kaynaklı bu eşik aşılıyor olabilir bir ölçüm cihazıyla da anlıyor iseniz kontrol edebilirsiniz. Ayrıca nötr kopması veya toprağın sağlıksız olması yahut kopması durumlarına karşılık, yıldırım darbesi veya aşırı gerilimlere karşı da koruma özelliği barındırmakta.
Aşırı Gerilim Sönümleyici, bunu araştıracağım ve deneyeceğim. Ama nasıl bir işleyiş ve yolda gideceğim bilmiyorum.. Satılıyor mu ? satılıyor ise eğer nereye takılır ? Saatemi saatten önce mi ? sonramı ? prize mi prizden öncesi yada sonrası mı ? Güzel bir öneri de bulunursanız satın alıp denerim direk orta yolu çok pahalı olmayan iş görmelik bir ürün link yada yönlendireceğiniz bir yer isim ad varsa gidip alır denerim.
Tam teşhis için bir çok bilinmeyen var. Donanımınizin gücüne yetecek güçte bir izolasyon trafosu çözüm olur. Topraklama irtibatını kesin.
Bunu düşünüp araştıracağım teşekkürler..

yazdıklarınızdan anlaşıldığı kadarıyla durum sıradan (sizin tabiriniz) elektrikçilerin çözebileceği bir şey değil. müşavirlik hizmeti veren mühendislik firmalarından yardım almanız gerek. onlar adresinize gelip çeşitli testler yapacak sonucu size bir raporla bildirecek (tabii ki ücreti mukabilinde). nerden bulurum bu firmaları derseniz bulunduğunuz bölgedeki emo şubesine uğrayın sizi yönlendirirler.

Evet çok haklısınız. Netten sağdan soldan araştırma yapıp bir şahıs firması buldum. Ve onlarla görüştüm. UPS ONLINE olarak alacağımdan söz ettim. Onlarda, ups'ten sonra bir trafo yerleştiriceklerinden bahsettikler. Tabi, bunların öncesinde de belirli ölçümler yapacaklarından bahsettiler. Bende şimdilik UPS'i satın alacağım. Sonrasında ise, sadece UPS ile bir takım deneyler ve testler yapacağım. Yine işe yaramaz ise eğer, o mühendislerle tekrar görüşüp trafo takılmasını isteyeceğim ve sonrasında tekrar denemelerimi yapıp sonrasında tekrar araştırmalarıma kaldığım yerden devam edeceğim. Burdan, forumlardan, bilir kişilerden ve araştırdığım kişilerden aldığım bilgilerin hepsini not alıp tek tek sırasıyla uyguluyorum..


1- Bedaş ile görüşürüp, prizime özel saat'ten hat çektirdim. Sonrasında nötr ve çevresel Bakım yapmalarını söyledim. ( Yaptılar ) Son olarak saat değiştirilmesini rica ettim değiştirdiler.
2- Regülatör serilerini denedim ama her biri zarar görüp bozuldu. Bir işe yaramadı.
3- Standart bir UPS denemiştim ONLINE olmayan oda işe yaramamıştı. ama bozulma olmamıştı.
4-Birden bir çok kez kasa monitör vb iç donanımsal parçalar birden fazla değişti.
5-Akım korumalı prizler denendi.
6- İsmini hala bilmediğim, klavlye mouse usb kabloları gibi kabloların üzerine clibs misali bağlanan küçük mıknatıs gibi olan şeylerden satın aldım denedim. Onlarda işe yaramadı. (VGA kablolarının giriş ve çıkış yerlerinde de var fabrika çıkışı )
7-Sonra bu forumda bir konu okudum. Benimle aynı sorunları yaşamış bir kişi. Bilir bir kişiden yardım alıp EMC EMI filtre adı bilinen otomasyonlarda üretilen bir sargılı filtre buldum. Aynısından birebir bende rica ettim ve satın aldım sağ olsun yardımcı oldular çok. Bende denedim, oda sadece Anakartın usb portlarına iyi geldi. iyi geldiden kastım mouse hassasiyeti farklılaştı. Bir tık düzelme yaptı ama sadece USB mouse ! Arızayı kökten cözmedi. ( + olarak ise, prize bağladığımda güç verdiğim zaman filtre'ye cızırtı cız bız tarzı sesler çıktı, bir fişi prize taktığımız esnada çıkan seslerin uzun versiyonu gibi düşünebilirsiniz..

Şimdilik aklımda var olan konu ve durumlar bunlardan ibaret. Bunları da neden yazdım ? Bilir bir kişi bu olanlardan yola çıkarak güzel bir noktaya varıp, belki bir fikir üretebilir diye..

Şimdiden teşekkür ederim..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,859
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst