floresanlar ile hareket sensörü kullanılmasında sorun var

sensör elektriği kestiğinde nasıl floresan kendi kendine yanıp sönebilirki senin sensör bozuk olmasın sakın ???
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Hareket sensöreleri belirli frekansta kızılötesi bir ışık salınımı yapar, ışığın yansımasına göre karar verir. Flöresan lambalarda ışık biz farketmeyiz ama belli bir salınım yapar. Mobilya atölyelerinde flörasan lamba kullanılma-ma-sının tavsiye edilmesinin sebebi budur. Hızarın dönüş frekansı ile flöresanın dönüş frekansı eş zamanlı olunca hızar duruyor gibi olur, kazalara sebebiyet verebilir. Bu her zaman olmaz ama ihtimal dahilindedir. Bence sizin probleminiz kullandığınız pır dedektörle flörasanınızın frekansının çakışması, yada bastırması problemi olabilir. Tahminimce bundan dolayı pır dedektörünüz kararsızlık yaşıyor.
 
na de kullan gitsin ben fabrika koridorlarında kullanıyorum.hiçte sıkıntı yok..
 
Hareket sensörü kullanılan yerlerde klasik floresan yerine kesinlikle led floresan öneririm.Hareket algılandığı anda hiç beklemeden çalışır ve sürekli açılıp kapanması ömrünü etkilemez.Ayrıca tasarruflu ve kullanımı, montajı pratik.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,854
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst