floresanlar ile hareket sensörü kullanılmasında sorun var

Katılım
26 Ara 2008
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
36
slm arkadaşlar bir okula normal 360 derecelik sensörler taktık ama okulun lambaları floresan olduğu için sorun yaşıyoruz balanstları elektronik yaptıysakta yine sağlıklı çalışmıyor floresanlar için nasıl bir sensör tipi kullanmamız gerekir çok acil yardım bekliyorum.. şimdiden teşekkürler...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Yanlış anlamadıysam sen bunların yanış geçikmesinden dolayı sorun yaşıyorsun...Flüoresana sensör bağlanıldığını senden duydumm...Sensöre ya akkor flamanlı ampul kullanırsın yada LED ampul tarzı ampuuler yani hızlı devreye girip çıkması önemli...
 
Ben bu forumdan, sıcak ateşlemeli elektronik balast kullanırsak, sorun olmayacağını okudum. Uyguladım da. 3 ay falan oldu şimdilik sıkıntı yok. Ayrıca, sensörle fluoresan çalıştırılmaz olayını çok ta abartmamak lazım. Ben yıllarca, mekanik balast ve starter ile çalıştırdım. Sadece biraz lamba ömrü kısalıyor , o kadar.
 
bende fabrikada kolidorlarda sensörle fulorasan aydınlatmayı konturol ediyorum yaklaşık 2 yıldır çalışıyor sadece lanbanın ömrü azoluyor başka sıkıntı yok..
 
sıkıntı olmaz bende kullanıyorum sadece kondansatör varise problem oluyor
 
yapacagınız basit bir uygulama sensör cıkışına bir röle bağlayıp onun kontağından kumanda ediniz flerosant lambalarınıza
 
gezer 77 arkadasın onerısını ben su anda yaklasık 1000 adet lamba ve balastta uyguluyorum sorun yok
role her zaman ıyıdır
ne da sensor kullandım
 
suha 37 arkadasın na-de dediği markaya sordum farklı modeller var uygulanabilir dediler ....yinede güven vermiyo... karşılaştığım sorunlar şöyle.. lamba kaendi kendine yanıp sönüyor yuada hiçsönmüyor ..kısaca istek dışı kendi kafasaına göre takılıyo bazıları hepsi değil ... hverdiğiniz cevaplar için teşekkürlerrrr..
 
benim tam olarak yapmak istediğim bir floresan bir sensörle yada iki sensör bir floresan şeklinde .. olacak...
 
röleyi düşüm düm de ... nasıl bir röle çeşide uygulayacağım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst