Floresan Lamba Sorunu

aslan93

Üye
Katılım
23 Eki 2011
Mesajlar
369
Puanları
31
Merhabalar öncelikle.Odadaki floresan lambayı düğmeden kapatıyorum.Fakat geceleri karanlıkta hafif bir şekilde ışık veriyor yanıyor gibi.Neden kaynaklanıyor olabilir acaba?Cevap verenlere şimdiden teşekkürler.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Forumda buna benzer sorunlarla karşılaşan arkadaşlar vardı aratırsan bulursun.Bu arada kısaca hatırlatma yapayım,sorun büyük ihtimalle anahtardan nötr hattı geçmesi kolay gelsin.
 
Anladım teşekkür ederim cevabınız için.
 
bunun birkaç nedeni var
1- eğer anahtar nötür üzerine takılmışsa ve fluoresant da metal ve betona deyiyorsa yapabilir
2- bazı kablo üretici firmaları kablo izolesine ucuz olsun diye başka maddelerde katıyo ve yanyana giden kablolarda akımı çok düşük olmasına rağmen bir atlama oluyor yani bir nevi bir direnç meydana geliyor. 10-15 volt bile atlama yaptığında lambanın uc kısımlarında
hafif bir beyazlık oluşur.
 
eğer lamba kapattıktan sonra birkaç saniye bu şekildeyse normal, dışarıdan veya içeriden lambaya bir yansıma olabilir mi?.
Kapattıktan sonra ışık vermesi ilginç,anahtarda atlama oluyor desen kısa süreli parlama ,yanma olur zaten cızırtı gibi bir ses duyarsın
ancak yanıp sönüyor ise ya lambanın kendi içinden olabilir(ki lambayı değiştirip denersin) , ya da tesisatta bu noktaya işin ehli bir elektrikçinin bakması gerekir,bağlantıda bir sorun olabilir.
 
anahtarın fazı kesmiyor faz drek lambaya gidiyor buattan faz nötr yer değiştir.slm
 
Lambanın içindeki gaz hemen sönmüyor bu doğaldır ve soğuyana kadar böyledir. Bunu bende fark ettim.

Atlama ile uzaktan yakından alakası yoktur. Eğer atlasa bile priz kontaklarından tesisat direk kısa devre yapardı. Saygılar.
 
anahtarda nötr olmaz.kısa devre söz konusu olamaz.slm
 
REZİSTANS Bey. Yukarıda arkadaşların anlattığı gibi durum olsaydı, o zaman priz kontaklarında kısa devre olurdu diye örnek vererek açıklamak istedim. Anahtarda tabi ki nötr olmaz :) . aslm.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst