Faz Koruma Rölesi Tavsiye?

Katılım
23 Haz 2018
Mesajlar
139
Puanları
6
Kurduğum 3 fazlı sistemde sadece faz eksikliğini tespit etme ihtiyacım bulunuyor. Daha önce Emes marka bir ürün denedim. Ürünü test ettiğimde çalışıyordu. Panoyu test ederken ürün çalışmayı bıraktı. Yani bir şekilde (yanlış bağlantı vs yok) ürün elimde kaldı. Bu kadar kısa süre de ürünün bozulması bende aşırı bir güvensizlik yarattı. Günü kurtarmak için faz başına bir adet ray tipi röle bağladım ve rölelerin kontaklarından seri dolanarak kendi sinyalimi oluşturdum....

Şimdi yine benzer bir pano hazırlayacağım. İhtiyaç sadece eksik faz sinyali. Piyasadaki ürünlere baktığımda 200-300Tl bandında bir sürü marka var. Çok iyi global markalarda ise fiyatlar 1000Tl den başlıyor. Bu fiyat benim için yüksek. Uygun fiyatlı ürünler arasından dayanıklılığına güvenilir marka model tavsiyeniz olur mu?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
P_NSB0_XX_00988I.jpg


https://mall.industry.siemens.com/mall/tr/tr/Catalog/Product/3UG4616-1CR20
 
Son düzenleme:
yerli ürünün kullanıldığı iki arızayla uğraştım. ikinciyi, birincinin tecrübesiyle halletik ama gerçekten sıkıntılı bi arızaydı. nötürde 40V'a yakın gerilim vardı ve fazların gerilimleri de eşit değildi. nötürlü faz koruma arızalanıp sistemi felç etmiş. evet, nötr kopmasında devrenin açması çok iyi bişi ama yaşadığım bu iki tecrübeden dolayı nötürlü FKR'lere soğuk bakıyorum.
 
Mümkün olan en ekonomik buna karşın kendim için mümkün mertebe az baş ağrıtacak bir pano hazırlamam istendi. Bazı projelerde sınırsız bütçe oluyor ama bu öyle değil. Faz eksilir ise ciddi bir sorun oluşmuyor ama yinede ikazını vermek istiyorum. Entesin basit bir modelini sipariş ettim. Bakalım nasıl nasıl çıkacak. Bu üründe sorun çıkartır ise üçlü röle sistemi ile devam edeceğim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,229
Mesajlar
915,991
Kullanıcılar
450,025
Son üye
sedef12

Yeni konular

Geri
Üst