fabrika için en iyisi?

Çalıştığınız ortamı düşünürsek;ortamdaki döküm tozları aydınlatma üzerinde etkisi nedir?Armatörün ebatlarını göz önüne alırsak arızayla karşılaştığınızda bakımı sizi zorlayacak mı?Sonuçta yüksek yerde çalışacaksınız.Her lamba için ayrı balanst mı yoksa ikili grup mu?Syn yener74'e katılıyorum tek üretici bu firma ise kimse bağlı kalmak istemez,bu sorunu nasıl çözeceksiniz?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
iki adet balast var, ikili grup olarak aydınlatıyor. elektronik balkastın markasını bilmiyorum ama kaliteli balast kullanıldığı söylendi. arıza esnasında ne derece zorlar bilemiyorum ama civalı armatürler kadar zorlayacağını tahmin etmiyorum.
 
onların balansı tridonic atco ampulleri ise phılıps yada osram oluyor yukseklık derken o sıkıntı degıl muhım olan kalıtesi ve aydınlatma sıddetı
 
onların balansı tridonic atco ampulleri ise phılıps yada osram oluyor yukseklık derken o sıkıntı degıl muhım olan kalıtesi ve aydınlatma sıddetı

sayın 3elibibrahim
10-12 metre yükseklikte CNC tezgahlarını aydınlatma işinde kullanılabilir belki ama sayın volcanos un ve benim işyerim düşünülecek olursa ortamdaki demir tozları ilkönce armatürün gövdesi üzerinde nerdeyse en az 1 cm tozla kaplanacak ve olaki balast değişiminde armatür komple sökülmek durumunda olacak.Doğal olarak ortam ısısı da balastın çalışmasını etkiletecektir.Isı ve toz altında çalışmayan yerler için kullanılabilir sanırım ama benim görüşüm "ısı ve yoğun toz altındaki" yerlerde 400 W lık civa buharlı armatür
 
Siteco adlı firmanın Tavan tipi 400W metal halide ve Çubuk tipte fluoresan aydınlatma sistemleri gayet iyidir. Bu tip armatürler bir otomobil fabrikasının genel aydınlatması çubuk tipinde olanlarda ince işlem gerektiren kaporta Metal finish bölümlerinde kullanılıyordu. Gayet kaliteliler. Ayrıca aynı fabrikanın yüzlerce CNC bulunan bölümünde de 400W olanlar kullanılıyor. 11,5 metre yüksekteler. Firma sanırım Luminance ölçümleri de yapıyordu.

Siteco Aydınlatma Tekniği Tic. ve San. Ltd. Şti.: Anasayfa
 
Son düzenleme:
bunlardan bizim işletmeyede geldi ve alınan karar gereği kademeli olarak değişecek armatürler bizimkiler 2*54w bunların reflektör açıları özel olduğu için verimleri çok yüksek.
YALNIZ BİR KONUYA DİKKATyaptığım ölçümlerde (test amaçlı analizörle) şebekeye aşırı kapasitif yükleniyor gerçek anlamda yerinde çalıştıktan sonra göreceğiz.
bu durumu göz önünde bulundurun.
 
Fabrikaların özellikle ilk montajında led aydınlatma daha uygun olmaz mı ? biz işletmedeki 250 wattlık aydınlatmaları ledli aydınlatmalara döndürmeyi düşünüyoruz.Maliyeti yüksek ama tasarruflu.tasarruf hesabı yapmak lazım.
 
Arkadaşlar 2 yıldır led aydınlatması yapan biri olarak led aydınlatması yapmanızı tavsiye etmem. Led aydınlatmalarının kullanım alanları show aydınlatmalar wallwasherlar ve havuz aydınlatmaları gibi yerlerdir bunun dışında beyaz ışık olarak verimi flouresan lamba ile mukayese edilemez verimi düşüktür.
 
tabiki metal halide kesinle 400W olması gerekiyor işletme ölçüleri tabiki önemli
 
Fabrika ortamlarında aydınlatma tesisatlarının 3Faz+Nötr olması lazım...
Şu anda kurulan fabrikaların tesisatları bu şekilde mi bilmiyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst