Fabrika Dış Aydınlatmasında Dikkat Edilecek Hususlar

akayom2002

Üye
Katılım
16 Şub 2009
Mesajlar
49
Puanları
1
Daha önce hiç fabrika dış aydınlatması yapmadım. 4000 m2 civarında dikdörtgen bir fabrika binası 6000 m2 civarında da dikdörtgen arsası var. Bina arsanın tam ortasında. 1 metre civarında betonla çevrili üzeri 40 cm demir ferforje.
1 Dış aydınlatma pano yeri ?
2 kullanılacak armatürler ve direkler ?
3 Araç park yeri için nasıl bir armatür kullanılmalı?
4 Yer altı kablo özelliği ?
5 dikkat edilecek hususlar?

Şimdiden teşekkür ederim
 
armatür olarak yb sodyum buharlı lambalara uygun armatürler tavsiye ederim. sodyum buharlı lambaların ışık rengi sarıdır ve dış aydınlatmada verimleri yüksektir. 3 adet 250W civalı lambanın lümenini 2 adet 150W yb sodyum buharlı lamba karşılar. hem ekonomik hem de verimlidir. armatür olarak siteco armatürler çok kaliteli. ıp sınıfı65 olan modelleri var. ayrıca kapak açıldığında enerji kesme, içerisindeki reflektörün açısını ayarlama gibi kullanışlı özellikleri var. (siteco ile bağlantım yok). otomatik devreye girip çıkması için fotosel bağlayacağından dolayı panoyu güneşi ne çok alan ne de az alan bir yere koyman gerekir. ayrıca astronomik röle de bağlayabilrisin. kabloları çekerken ilerde oluşabilecek sorunlara karşın pvc borudan geçirmeni tavsiye ederim.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/genel-aydinlatma/
 
panoyu bekçi kulübesine veya trafonun dışına koyabilirsin.galvanüzlü direk ve sodyum buharlı armatür kullanabilirsin.garaj içinde aynı direk ve armatürü kullanabilirsin. kabloyuda armatür sayısına ve mesafeye göre hesaplayarak kesit hesaplanır.uygun kesit seçilerek NYY Kablo kullanılır.dikkat edeceğin konu ise direkler arası topraklamaları yapman topraklama dirençinin 3 ohm dan aşağı olması gerekir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst