Evdeki elektrik voltajının yük altında düşmesi

Anarşik

Üye
Katılım
4 Tem 2020
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
24
Bulunduğum daire eski bir daire. Evde boşta prizden 220 volt ölçüyorken bir elektrikli ısıtıcı, elektrikli süpürge ya da yüksek watt harcayan herhangi bir şey çalıştırıldığında, 220 volttan 210 205 voltlara kadar düşüyor ve ampullerin şiddeti gözle fark edilecek kadar azalıyor bir anlık. Bunun sebebi nedir? Çevremdeki çoğu elektrikçi sebebini anlayamadı sözle tarif edince.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
eski bir daire ise kablo ve nötr kesitlerini arttırın. Bazen bundan sorun olabiliyor
 
prizlere giden kablomu yoksa ana kablomu eğer ana kabloda 2.5 az bi değer 4 yada 6mm ile değiştirin
 
Yaşadıklarınızı yakın, komşularınızla da paylaşın, aynı olumsuzlukları onlar da yaşıyorsa , sizin şebekenizi besleyen trafonun gücü yetersiz demektir.
Ayrıca 220V ac nin +/- %10 toleransı normal kabul ediliyor.
 
Sorun sadece sizde ise, sayac panonuzdan başlayarak, daire içi sigoera kutusunda, bellı bir prizde gerilim düşümü oluyorsa o yöndekı buatlarda, baglantılarda bir gevşeklik olabilir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,239
Mesajlar
916,095
Kullanıcılar
450,048
Son üye
guney oral

Yeni konular

Geri
Üst