Eski bir kompanzasyon arızası

yasin erol

Üye
Katılım
17 Ara 2010
Mesajlar
236
Puanları
1
arkadaşlar sizlere daha önce karşılaştığım bir kompanzasyon arızası aktarmak istiyorum biz arızayı hemen tespit ettik ama merak ediyorum arkadaşlar arızayı tespit edebileceklermi...
yaklaşık 10 yıl önceydi otomobil parçaları imalatı yapan bir firma ve kendi bünyesinde benden yaşca büyük 2 elektrikci çalışıyor . orada EAE marka reaktif kontrol rolesi vardı kompanze normal çalışıyor bir an geliyor röle NO I diye alarm veriyor ve bütün kademeleri bırakıp daha sonra yeniden işleme başlıyor .. şimdi burada arıza nereden kaynaklanabilir . kolay gelsin..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
komiklik için yazmadık ama herkezin düşüncesine saygımız meslsğe yeni başlayan arkadaşar bilgilensin diye biraz egzersiz yapalım diye yazmıştık teşekkür ederim
 
boyle bir role benim ilk calıştıgım fabrikada da oluyordu rölenin ayarlarının tam olarak yapılmadıgı idi.
ben rölenin kullanımının oldugu kitapcığı okuyup baglantılarıda kontrol eddikten sonra
sorun cözülmüştü.
 
Ürünü bilmiyorum, akım koruması olabilir.

Klemsan REMO Q reaktif rölede bu özellik vardır. Akım / Gerilim / Harmonik alarm değerleri aşıldığında kompanzasyonu devre dışı bırakarak sistemi korumaya alır.

Reaktif röle, akım / Gerilim / Harmonik koruma rölesi olarak görev yapar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,864
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst