ESD Antistatik Zamin Topraklaması

smlls06

Üye
Katılım
5 Ara 2007
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
39
Sevgili arkadaş ve değerli hocalarım. Ameliyathanelerde yapılan antistatik zemin topraklaması hakkında yardım istiyorum. Bu topraklama bağımsız olarak mı yapılmalıdır?
Diğer bir konu ise patlayıcı alanlarda yapılan antistatik topraklama direnci neden büyük dirençler üzerinden topraklanıyor? Direncin küçük olması insan vücudundaki statik elektriğin boşalması açısından insanlar için ne gibi zararlara yol açar? Bunlar hakkında detaylı bilgiye ihtiyacım var acil olarak ? yardımlarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Ameliyathaneler hakkında fikrim yok ama patlayıcı ortamlarda Amerikana standardı ASTMF 150 ye göre iletken zeminler 2,5x10^4 ile 10^6 ohm arasında, statik yük dağıtıcı zeminler ise 10^6 ile 10^9 ohm arasında olmalı. Zemin topraklamasını ölçtüğün cihazla vucudunun direncini de ölçersen 2,5x10^4 ile 10^6 ohm arasında çıkıyor, bu nedenlede bu standartta bu değer referans alınmış diye biliyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,733
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst