entes rg3 12 c

seçili

Üye
Katılım
21 Nis 2009
Mesajlar
164
Puanları
6
arkadaşlar reaktif rölenin veya multimetrenin L1 L2 L3 fazlarına bağlarken otomatik şalterden geçirmemiz gerekir yoksa direk baralardanmı almamız gerekir. bir sorum daha olacak baralarda r s t fazları önden geriye doğrumu gider yani öndekimi r olur arkadakimi r olur .şimdiden cevaplayan herkese teşekkürler
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Hiçbir ölçü aletinin gerilim beslemesini sigortasız yapmayın. Üç adet 2A veya 6A monofaze sigorta işinizi görür (Bir adet trifaze de olabilir.)
Faz sıralamasını da R-S-T olarak bilemezsiniz. Bunu ancak motor dünüş yönlerine göre saat yönünde veya saat yönünün tersi yönde manyetik alan oluşturacak şekilde sıralayabilirsiniz. Ama pano montajlarında faz sırasını isimlendirmede standart genelde şu şekildedir: Önden arkaya, soldan sağa doğru.
 
eline sağlık genç arkadaş peki biz panoda önden geriye doğru r s t olarak hazırladık tedaş bağlamaya geldiyinde r s t fazlarını farklı bağlarsa bir sorun oluşurmu nasılsa fazlar arası 120 derecelilk açı vardır pek etkilemez heralde .
 
Oluşacak tek sorun şu olur: Motorlar ters dönebilir. Siz de (mümkünse eğer) ana şalter çıkışından iki fazın yerini ters çevirin yeterli.
Bir de RG3-12C/CS rölelerin faz sırasının da röleye uygun olması gerekli. Bazen auto set-up yaparken denk gelmiştir: Alarm kodu:01

Bunu düzeltmek için de (aynen x5 sayaçta olduğu gibi) gerilim uçlarından ikisini ve o fazlara bağlı olan akım trafolarının k-l uçlerını da yer değiştirmelisiniz (ters-düz değil yer değişimi yapılır).

Elektrik sayacı varsa eğer, bunu da faz sıralamasına bakılmalı ve gerekirse düzenleme yapılmalıdır.
 
yani önceki k1 l1 ise k2 l2 olacak veya k3 l3 doğrumudur
 
Faz sırası hatası gelirse röleden,
L1 ve L2 yer değiştirildi ise k1 ve k2 yer değiştirilecek; l1 ve l2 yer değiştirilecek.
 
anladım arkadaş sağolasın hakkını helal et ama direkteki sigortalardan deyiştirsek daha iyi olur çünki
sayaç kısmını hemen kitleyip mühürleyip gidiyorlar .
 
Son düzenleme:
anladım arkadaş sağolasın hakkını helal et ama direkteki sigortalardan deyiştirsek daha iyi olur çünki
sayaç kısmını hemen kitleyip mühürleyip gidiyorlar .

Kardeşim sen işi biliyorsun. En kolay yolu da budur zaten.
Ama sayaç faz sırası doğruysa ve röle sırası ters ise mecburen sayaçtan sonraki herhangibir yerden değiştirme işlemi yapılmalı.
Gerisini sizin halledebileceğinize inanıyorum.
Kolay gelsin şimdiden...
 
Merhaba değerli bilgiler veren arkadaşlar.Akım trafosunda polarite yönü ters ise sadece sekonder uçlarını değiştirmekle olurmu?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,419
Mesajlar
917,484
Kullanıcılar
450,329
Son üye
tawfekalmstf
Geri
Üst