entes röle, ne yapsam reaktif yazıyor?

arkadaşım mesai saatleri içinde cihazın başına geç ve entesin müşteri hizmetlerini ara teknik destekleri mükemmel
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elbetteki işletmenin çekeceği baralardan geçen maksimum akımı bilmeniz gerekiyor. Buna göre akım trafosu seçimi yapılır. Örneğin sistemden ağırlıklı olarak 20A geçerken çok sık olmasa da arada sırada bir 45-50 amper akım geçiyorsa geçiyorsa akım trafosu seçimini sağlıklı yapmak gerekir. Çok sık olmayan zaman diliminde ne kadar süre ile 45-50 amper akım geçtiği önemli. Eğer bu süre çok sık olmasa da yarım saatten fazla gibi bir süreyi kapsıyorsa 50/5 akım trafosu daha uygundur. Ancak yarım saati geçmeyen dakikalık bir akım akışı ise 30/5 akım trafosu seçilebilir.
 
canmustafa arkadaşım 40 50 amper geçme durumu varsa.öncelikle işletmeni bi analiz et derim .sizin işletmenizde 9.1 kw güç var diyorsun bu da cos 0.97 ye göre 14.2 amperdir.durceylan arkadaşımın dediği gibi akım trafonu büyük te seçebilirsin.sağlıklı olması açısından analiz çok önemldir.belki belli aralıklarla senin söylediğinden daha fazla akım çekiyordur.atıyorum 60 amper..........varsayımlarla hareket etmemeni öneririm
 
tşk arkadaşlar
 
selam arkadaşlar entes reaktif güç rölesinin hangi uclarına yardımcı kontak uçları bağlanıyor

___

daha dogrusu 7 kondanstör bağlıcam
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
selam arkadaşlar entes reaktif güç rölesinin hangi uclarına yardımcı kontak uçları bağlanıyor

___

daha dogrusu 7 kondanstör bağlıcam

Doğru bağlantıları yaptıktan sonra, röle arka panelinde bulunan 16,17,18,19,20,21,23,24,25,26,27,28 numaralı 12 çıkış, kontaktör çıkışlarıdır. Siz 7 kademe bağlayacaksanız eğer, 16,17,18,19,20,21 ve 23 numaralı çıkışları kullanınız (Bu dediklerim entes RG3-12C içindir). 15 ve 22 numaralı klemensleri de 220V ile baslamayi unutmayın.
 
deşarj bobini olarak 5 watt zil trafosu bağla diyen arkadaş bu ziltrafasunu nasıl bağlayacağız(220v primer tarafımı kondansatöre paralel bağlanacak)
 
Bahsi geçen entesin modelinde akım trafosu oranını girmeniz kompanzasyonu etkilemez, sadece okunacak akım değerlerindeki doğruluğa yardımcı olur. Bahhsettiğiniz gibi herşeyin doğru olduğundan eminseniz tesisinizde üç faz dengeli akım çekmiyordur, çekilen akımları ve akım trafosunun hangi faza bağlı olduğunu yazarsan yardımcı olabiliriz, iyi çalışmalar.
 
fazlar dengeli değildir,monefaz ağırlıklı kondansatör denenmelidir,güç analizi çok önemli ve sistemin hızı çok önemlidir.
 
Dengesiz yükler için her fazı ayrı düzelten sistemlere göz atın, dengeszilik miktarı kadar butür bir sistem kullanın, hem hızlı yüklerinizi hem dengesizleri halledin..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,354
Mesajlar
916,962
Kullanıcılar
450,212
Son üye
salamakas

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst