Enerji dönüşümü hakkında ama biraz farklı...

"Free Heating" daha önce duydunuz mu bilmiyorum. Mıknatısları kullanarak ısı elde etmeyi başardılar. Çok bilinmese de yakın gelecekte kullanılacağını düşünüyorum. Buna Free denmesinin nedeni ise çok ilginç mekanik enerji beklediğimizden daha fazla ısı üretiyor. Denklemlerden daha fazlasını... :)

Bknz: indüksiyon fırın, indüksiyon kaynak makineleri ... :D
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bknz: indüksiyon fırın, indüksiyon kaynak makineleri ... :D

Ne zamandan beri indüksiyon için fırınlarda ve kaynak makinelerinde neodium magnet kullanıyorsunuz? Eğer kullandıysanız ne demek istediğimi de anlamışsınızdır. Konuyu indükte edin herkes öğrensin. Hani günde 1 TL ile 180 m2 evi ısıttığını iddia eden bir mucit vardı işte o bu yöntemi kullanıyor. Aynı yöntemle soğutma da yapılabiliyor. Size önce elektrikle elektrik motorlarını kullanıp bunu önce mekanik enerjiye dönüştürüp bununla mıknatıslar aracılığıyla ısı elde etmek ilk başta verimsiz gibi gelebilir. Bunun daha verimli olduğunu gösterdiler. Bunu brushless motorlar ile sizde deneyebilirsiniz. 5 saniyede bir bardak suyu 45W ile ısıtıyormuş. Bu kaç watt saat eder 45 / 3600 * 5 = 0,0625 Wh


Bakın bu videoda da 17 santigrad derecedeki 17 litre suyu 95 santigrad dereceye 18 dakikada çıkarıyorlar. Bunun için toplamda 0.8kWh kullanmışlar. Ne diyorsunuz sizce verimli mi? Daha verimlisi yapılabilir. Isıttığınız su miktarı sabit kalmak koşuluyla kullandığınız motor ve düzenekteki magnetik alan büyütüldüğünde verim artıyor. Ayrıca suyun ısınma süresi de azalıyor.


Bence bu yöntem enerjiyi depolamak için kullanılabilir. Güneş panelleri ve diğer yenilenebilir enerji kaynaklarından elde ettiğimiz elektriği ısıya dönüştürüp yalıtımlı kazanlarda sıcak su ile depolayabiliriz. Böylece akü masraflarından kurtulabiliriz. Ancak ısıyı nasıl elektriğe dönüştürebileceğimiz konusunda çok deneyimsiziz. Bunun için çeşitli yöntemler var. Örneğin büyük pistonlu beta türündeki stirling motorlar kullanılabilir. Stirling motorlar ısıyı mekanik enerjiye dönüştürmede %99.9 verimliler. (Utanmasam %100 den bile fazla verimliler diyeceğim gerçekten öyleler :) )

https://tr.wikipedia.org/wiki/Stirling_motoru
(Vikipedideki konu ile ilgili yazıda "ideal verime (%100) yakın olmasına izin verir" kısmına dikkat edin.)


Daha verimli bir önerim var. Peltier kullanmak. Peltierin veriminin %5 olduğunu söylerler ancak bu yanlış anlaşılıyor. Peltierler elektiriği ısıya ve soğuğa çevirme konusunda %5 verimliler ancak ısıyı elektriğe dönüştürmek için peltier kullanırsanız bu sandığınızdan çok daha fazla verimlidir. Videodaki amcamız toplam 6 motoru (9W) birer bardak sıcak ve soğuk kullanarak fıldır fıldır döndürüyor. Kullandığı peltier 40mm ye 40 mm toplam 16 cm2 lik bir peltier. Youtubtaki deneylerde ısıtmak için hep mum kullanıyorlar bu daha fazla ısı olsada ısı verimli şekilde iletilemediği için düşük güç üretiyor. Sıcak su kullanmak çok daha verimli oluyor.


Şimdi daha da ileriye gidelim doğada ısıyı nasıl bulabiliriz? Bazıları bunun çok az olduğunu sadece bazı termal sularla sınırlı olduğunu sanıyor. Yer kabuğunun altına indikçe ısının arttığını biliyor muydunuz? Her 1 metrede ortalama olarak sıcaklık 0.5 santigrad derece artıyormuş. Bu sıcaklık daha derinlere inildikçe artarak devam ediyor. Yerin 15 metre altı yaz kış sabit 10 dereceymiş. Yerin 250 metre altı ise 150 dereceymiş. Dünyanın her yerinde bu böyle sıcaklıklar biraz farklılık gösterse de ısı bu yöntemle elde edilebilir. Yerin altına yalıtımsız su depoları kurarak bu ısıyı yalıtımlı borularla yukarıya çekebiliriz. Ayrıca sıcak su elde etmek için güneşten de faydalanılabilir. Bu konuda parabolik aynalar çok iş görüyor.


Isıyı elde ettikten sonra verimli şekilde bunu nasıl elektriğe çevireceğimizi öğrendik. Yukarıdaki deneyde birer bardak suyun ne kadar süreyle bu gücü üreteceğini bir deneyin. 95 ve 10 derecedeki biner ton sıcak ve soğuk su kullanarak kaç peltier ile ne kadar süre elektrik üretebileceğinizi hesaplayın bu döngüyü 24 saate ayarlayın. Bin ton suyu 10m x10m x 10 metrelik bir küpte saklayabilirsiniz.

Ürettiğiniz elektriği TEDAŞ'a ve diğer kurumlara satabilirsiniz. Bu konuda teşvikler var diye biliyorum. 1 MW 'a kadar bireysel olarak üretime katkıda bulunabilirsiniz. KWh başına 0,35 kuruş diye biliyorum. Yukarıdaki örnekte 100 KW üretim yapsanız bile 0,35 * 100 * 24 * 30 = 25.200 TL 'yi her ay tahsil edebilirsiniz. Nükleer enerji çok tehlikeli sizde bundan daha fazlası var. Bahçenizde bir hazine var görebilene ... :)

https://www.youtube.com/watch?v=LspvhWdcmcY
 
Son düzenleme:
Benim dediğimden bunu mu anladın ... Allah da seni güldürsün :D. Yazılarını takip etmeyi bıraktım.
 
Benim dediğimden bunu mu anladın ... Allah da seni güldürsün :D. Yazılarını takip etmeyi bıraktım.

Antalya çık aradan :)

Tamam bu da indüksiyon itirazım yok ancak sen de beni anlasan Allah da beni güldürecek. Şu hesapları yapıp beni gerçekten anlasan dünyayı değiştirebiliriz. Burada peltier den elde ettiğin elektrikle geri besleme yapıp manyetik ısıtma ve soğutma sistemini çalıştır al sana devridaim yukarıdaki hesapta ısıtılan ve soğutulan su 50 saniyeden fazla 9W üretebiliyorsa bu bildiğin devridaimdir. Bunu hesaplayıp anlayın lütfen.

5 saniye 45W ısıtma + 5 saniye 45W soğutma = 50 saniye 9W üretim

Bunu deneyin 15 dakikadan bile fazla üretim yapıyor. Bu bildiğin free energy :)

Neden takibi bıraktın şarkıları mı beğenmiyorsun? Özelden bildirin düzenleme yapayım. :)

 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,659
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst