encoder yardım

hakanb123

Üye
Katılım
25 Nis 2012
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
41
arkadaşlar bir makinamız var girişte encoder bağlı silindir var mamul burdan geçiyor
burdan mesafe okuyorum ayarlanan değere geldiğinde az önde döner bıçak var mamulu kesiyor bıçağı durdurarak yaptım hatalı kesiyor net kesim isteniyor bıçak encoderden hız alsa orantılı çalışsa böyle veya daha farklı çözümü varmı. şimdiden teşekkürler.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
altındaki bant haraketli olduğuna göre bıçakta haraketli olması lazım.değeri bulduğunda bantla haraket etmeli ve kesip tekrar geriye yerine gitmeli.Aleminyum kompozit fabrıkasınta gormuştum.
 
Tamam bende onu yaptım hassas kesmedi bıçak her seferinde farklı yerde kalıyor
 
Tamam bende onu yaptım hassas kesmedi bıçak her seferinde farklı yerde kalıyor hız değişiminde sıkıntılar oluyor
 
kağıt kesiyor bir silindir giriş silindirinde encoder var burdan hem hız hemde mesafe ölçümü yapılıyor buranın hızına göre ve verdiğim boy set değerine göre bıçağında hızının ayarı yapılması lazım nasıl olur.
 
1 metredeki yeterli kesim hızı mesela 50 hz ise 50cm deki hızı mesafe kısalacağı için %50 arttır 75 hz gönder sürücüye 10 cm 90 hz gibi mesafe azaldıkça hızı artması lazım birde makınanın ileri geri mesafesi nekadar haraket etmekte ve kağıt eni nekadar bunları hesaplıyarak plc ile karşılaştırma yaparak gönderebilirsin.kesin olur demiyorum sadece önerim yardımcı olmak için. oran orantı kurarak olur diye düşünüyorum.
 
Kontrol ettiğiniz motor AC motor ise lütfen kontrol sisteminize Yakın-Yaklaşık-Hedef parametreleri yada istasyonlarını tanıtınız(Örnek yakın= V , yaklaşık=V/2, Hedef=V/4 (V=HIZ))
 
İnverterle çok uğraşman gerek ve hassasiyeti yakalamak zor. Bu tarz bir uygulama için A2 servo ile E-CAm kullanabilirsin.
 
hassas kesim istiyorsan servo motor + sürücüsü ile uçan bıçak kullanman gerekir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,246
Mesajlar
916,158
Kullanıcılar
450,054
Son üye
Kupra040822

Yeni konular

Geri
Üst