Emi rfi parazitli sinyal input lag

Size konunun en başında yazmıştım. Bu konu zaman zaman açılıyor kesin bir çözüm bulana rastlamadım daha. Neler neler denendi. Diyelim ki sorun Şebeke kaynaklı peki ya çözüm? Dağıtım şirketi sizin bu sorununuzu dikkate bile almaz. Ev değiştirmek dedim alaycı cevap veriliyor dediniz. Yok kardeşim bu işin şimdilik bir çözümü yok.​
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Esasen ben bu gibi konularla yakından ilgili idim.
Bu tür sorunları araştırdığımda şebeke bazlı parazitler başta olmak üzere, bir çok çeşit aksaklıklardan olabileceği konusunda bilgiler de edindim.
Donanım ve sürücü uyumları başta olmak üzere şebekeye varıncaya kadar bir çok veri ile karşılaştım. Ancak tek bir sorun ile ilgili olmadığı için ve şebeke kaynaklı sorun ise çaresinin pahalı olmasından dolayı aynı zamanda yakın çevremde şebeke kaynaklı aksaklıkları yaşayan kimseler olmadığı için, beklemede kaldım.

Kesin teşhis için bu sorun şebeke kaynaklı ise bir cihaz yapıp önce bunu sağlamca test etmek ve başarılı sonuç aldığım takdirde bu cihazı internet üzerinden tanıtmak olacaktı.
Ancak cihazın yapım maliyetleri takribi 500-600$ civarında olacağı, masraf ve kar üzerine eklendiğinde 750$ minumum ücretle satılması gerektiğini hesapladım.
Önemli olan ise böyle bir cihaza kimlerin bu kadar parayı verebilecekleri.
Ayrıca Türkiye çapında kaç kişi bu tür aksaklıktan şikayetçi kesin bilinmesi de gerekiyor.
 
Eğer öyle bir ürün olursa emin olun yabancı ülkelerde kapış kapış gider. Reddit diye bi forum var orda bu sorunu yaşayan tonlarca insan var. Reddit mouse lag. Dirty electric lag reddit.. Electric mouse lag reddit. Yazarsaniz karşınıza çıkar. Orda biraz daha kapsamlı bilgiler var sorundan muzdarip olanlar daha iyi bir şekilde açıklamış
 
angara'lı redditti bir araştır bakalım. 5-10 bin dolar arka çıkarım. (hoş şimdilik 1500 dolarım var ama farkmaz)
@Mr_YAMYAM
 
Eğer öyle bir ürün olursa emin olun yabancı ülkelerde kapış kapış gider. Reddit diye bi forum var orda bu sorunu yaşayan tonlarca insan var. Reddit mouse lag. Dirty electric lag reddit.. Electric mouse lag reddit. Yazarsaniz karşınıza çıkar. Orda biraz daha kapsamlı bilgiler var sorundan muzdarip olanlar daha iyi bir şekilde açıklamış
Yabancı sitelerdeki kullanıcılar da oyuncular Türkiyedekiler de.
Oyuncu birisinin benim söylediklerimi anlaması mümkün değildir. Bu sorunun ölçümünü yapabilmek ise benim bile harcım değildir. Çünkü bu tür ölçümleri yapabilecek cihazlarım yok.
Önce sorununun elektrikten mi yoksa donanım uyuşmasından mı kaynaklandığının bilinmesi gerekmektedir. Bu tür sorunları yaşayan kişilerin yüzde kaçının şebeke kaynaklı sorun yaşadığı belirsizdir.
İş ticarete döküldüğü zaman herkes patron kesilir. Bir yatırım yaparsam yapmış olduğum tüm harcamalar elimde kalabilir.
Kesin kanıt @serkan_48 in evinde bir köşede duruyordur eminim.
https://www.avworld.co.nz/product/67343/
Bu ürün 700$ a satılıyor. Benim ürün ise sadece 100$
Her iki ürünün de teknik karakteristikleri hemen hemen eşit. Hatta benim üretimim ürünün S/N özelliği linkteki üründen çok daha iyi.
IMG_2039.JPG

Şebeke için izolasyon sağlayacak ve line-line parazitleri filtreleyecek bir cihazın trafosu takribi 300$ civarıdır. Buna en azından 100$ kutu maliyeti eklenmelidir.
https://www.altinkaya.com.tr/urunle...ar/19-2u-rack-tipi-aluminyum-kutu?category=93
Firma artık fiyat yazmıyor. :D Dileyen arkadaşlar 19'' kulaksız 35cm derinlik için fiyat sorabilirler.
 
@Mr_YAMYAM bu ürün işimize yarar mı? He bu arada yine reddit forumunda Rocketfish hts4119 isimli bi cihaz ile sorununu çözen 2/3 arkadaş var biraz internetten baktım emi/rfi ile ilgili birşeyler yazıyor. Sanırım Türkçe karşılığı aşırı gerilim koruyucu. Bi bakın belki siz daha iyi anlarsınız. Yukarıdaki ürün ile aynı işlevi mi felan mi görüyor yani
 
@Mr_YAMYAM abi merhaba.

Bu sorunun önceki mesajında da belirttiğim gibi iki olasılığı var.

Biri donanım sorunu.
İkincisi sebeke sorunu.

Sebekedeki bir çok sorun genelde donanıma saldırır. Voltajdaki pikler gelen harmonikler v.s.

Bu derece kritik bir sorunu tespit etmek çok çok güç bir olay. Yuzbinlerce dolarlık sebeke analizorlerini ve loggerleri bu bilgisayarın beslendiği hatta bağlayıp voltaj amper sinyal yüksek frekanslı parazitler alçak frekanslı parazitler biliyorsunuz işin içine frekans girince bant o kadar geniş ki ucu bucağı yok. Harmonikler ve benim dahi bilmediğim olcum detayları alınmalı sorunun olduğu zamanla eşleşen parazit v.s. oluşumu varmi diye incelenmeli. Bu işe kimse girmez çünkü çok maliyetli bir iş.

Ya senin onceki mesajlarda onerdigin sebeke filtreleri bu sisteme dahil edilip denenmeli. Burada şunu belirteyim benzer filtreler kaliteli guc kaynaklarının içinde zaten var. O zaman iş iyice karışıyor.

Nerden başlayalım? Konu sahibi arkadasimiz bu is için ne kadar bütçeniz var 3 - 5 bin dolar ayırabilir misiniz logger ve olcum cihazlarını almak icin? Belki onlarla bile tespit edemeyecegiz ama bu işi çözmek istiyorsanız bi ucundan başlamak lazım.
 
@Mr_YAMYAM bu ürün işimize yarar mı? He bu arada yine reddit forumunda Rocketfish hts4119 isimli bi cihaz ile sorununu çözen 2/3 arkadaş var biraz internetten baktım emi/rfi ile ilgili birşeyler yazıyor. Sanırım Türkçe karşılığı aşırı gerilim koruyucu. Bi bakın belki siz daha iyi anlarsınız. Yukarıdaki ürün ile aynı işlevi mi felan mi görüyor yani
Adam.. PARDON.. Bey, bari bi link atsan da orası neresi görsek. :p
Benim o sitede gördüğüm tek şey donanım uyuşma sorunları.
ELMA.png

Herif kendi sistemini açık açık yazmış. Fare LAG konusunda dert yanmış. Ama Gızgardeşinin PC'sinin ELMA olduğunu, o PC de hiçbir sorun olmadığını da ifade etmiş.
Bu sorunun önceki mesajında da belirttiğim gibi iki olasılığı var.

Biri donanım sorunu.
İkincisi sebeke sorunu.

Sebekedeki bir çok sorun genelde donanıma saldırır. Voltajdaki pikler gelen harmonikler v.s.
Merak buyurma Serkan. Ben bu olaya sanıldığından daha ciddiyetle bakıyor ve araştırıyorum. Ancak belirttiğim üzere bu sorunu daha doğrusu gerçekten şebeke sorunu ise, test etme şansım bulunmuyor.
Birkaç yıl önce Angaradan bir arkadaş ve İstanbuldan HGLSGN nikli arkadaşlarla ilgilenmiştim.
Her iki arkadaşın PC donanım uyumu ve sürücü kurulumlarını ben yapmıştım. Her ikisinin tepkisi de şu olmuştu.
''AABİ PC YAĞ GİBİ OLDU BEE'' :D
Dediğim gibi gerçekten Ankarada şebeke parazitleri ile ilgili bir arkadaş olur da tasarladığım cihazı yaparak müspet bir sonuç alırsam işte o zaman bu konu ile ilgili bir konu açarak cihaz tanıtımını yapabilirim.
Ancak, yaklaşık 750$ yani 20.000TL gibi bir fiyatla satmam gereken böyle bir cihazı alacak kişinin gerçek sorunu şebeke değil de donanım uyum sorunu ise, bana senin cihaz işe yaramıyor diye çıkışacak olmasıdır.
 
@serkan_48 tabikide aklımı peynir ekmekle yemedim 😀 siz gene iğneleyici konusmaya başladınız laf sokar gibi dalga geçer gibi kimse sizin konusma tarzında konusmuyor nedenseee. Sen heralde beni bilgisayar ile kafayı yemiş birine benzettin tekrar söylüyorum argon kaynakçısıyım arda kalan vakitlerde bilgisayarla hasır neşir oluyorum. E tabi herkez gibi oyunu akıcı oynamak veya zevkini çıkararak oynamak isterim bence herkes bunu ister. Neden yani o kadar büyük paralar yatirayim? Kesin çözümmü belli değil ardı arkası varmı belli değil. Bu oyuncak değil ki bozulduğunda 5/10 tl verip halledeyim. Ben zaten her yazımın altında diyorum tek kurtuluş taşınmak diye bende farkındayım. Bunu bu kadar takıntı haline getirmiş olsam gider başka yere taşınirim m siz beni çok yanlış anliyorsunuz :) Ben elimden gelen herşeyi denedim. Bir elin nesi var iki elin sesi var belki birşeyler olurda yardımcı olunur diye yazıyor insanlar buralara.
 
Hiç boşuna tartışmayın. Yapmak isteyen varsa en azından şu öneriyi sunabilirim.
https://www.ersinelektronik.com/urun/emi-filter-20vdk1-20a-250v-orjinal-emi-filtre-corcom
Linkteki üründen 2 adet temin edilmelidir.
Her ürün küçük birer kutuya yerleştirilir ve bir cihaz için ön filtre cihazı haline getirilir.
Esas önerim CORCOM S serisi olsa da yokluktan dolayı Türkiyede bunu bulabildim.
Fiyatı 60$ gibi olsa da daha pahalı seçenekleri sunamam. Parası olan muhtelif filtre denemesi yapabilir.

En uygun filtre seçimi için bile bir yığın seçenek bulunmaktadır.
https://www.te.com/commerce/Documen...01_CORCOM_PRODUCT_GUIDE&DocType=CS&DocLang=EN
Her cihazda bir topraklı giriş ve topraklı ya da topraksız seçenekli bir veya birkaç çıkış belirlenebilir.
Cihazın birisi PC beslemesine bağlanır. Bu cihazda birkaç çıkış yapılırsa monitör, PC ve diğer cihazlar için ayrı çıkış tahsis edilebilir.
Aynı filtre ile yapılacak diğer cihaz ise seyyar olarak evdeki ya da komşulardaki herhangi bir cihaza bağlanmak üzere tasarlanır. Eğer şanslı iseniz tesadüfi olarak ekileşim yapan cihazlara takılmışsa sorun ortadan kalkacaktır.
Ancak özellikle belirteyim ki, sorun tek bir cihazdan kaynaklanmıyorsa bu yöntem işe yaramayacaktır.
Ayrıca bu sorun şebeke kaynaklı değil de sürücü donanım uyumu ise yapılacaklar boşa olacaktır.
Bu önerimi yapmak isteyen arkadaş olursa her türlü teknik desteği sunabilirim.
Eğer bu arkadaş bu yöntem ile başarı sağlar da, kendisi böyle bir üretim yapmak isterse de sonuna kadar destek olurum. Varsın bir arkadaşımız bir ekmek kapısı bulsun.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,865
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst