Emi rfi parazitli sinyal input lag

Katılım
10 Haz 2022
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
27
Selamün aleyküm. Abiler kardeşler hayırlı forumlar. Forumumuzda da mevcut olan konu bilgisayar ve elektrik. Yani elektriğin sebep olduğu daha doğrusu kötü elektriğin sebep olduğu bir sorun. Kısacası monitörde akıcı olmama,pruzlu titreyen ekran,farenin senin hareketlerine geç tepki vermesi vsvs. 3/4 senedir cozemedim kimse çözemedi ne yazık ki. Bilmediğimden soruyorum mesela ben Bursa'da ikamet ediyorum bizim elektrik dağıtım şirketimiz UEADAŞ. Mantıken bu elektrik dağıtımı nasıl oluyor. Yani belkide evimde herhangi bir elektrik sorunu yok ama belkide bana gönderilen elektrik az, dalgalı, voltaji düşük vsvs pek bilgim yok umarım doğru anlatmisimdir. Kötü elektrik gonderme söz konusu olabilir mi? Ne alaka derseniz gece 2/3 den sonra yukarıda saydığım sorunlar tamamen yok olmasada %50 denecek kadar gidiyor.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Şebeke elektriği monitör üzerinde titreme veya fare de de geç algılama gibi durumlara neden olmaz.
Monitör de başka arıza vardır
 
Forumda sorunuz birden fazla kez tartışıldı. Ve sonuca ulaşılamadı. Sebekeden kaynaklı böyle bir ariza olması muhtemel değil.

Diğer konuları okuyun. Konulara mesajınızı altında tavsiye olan konular olarak ulaşabilirsiniz.

Önce bu konuları okuyun.
 
Cevaplarınız için teşekkürler. Lakin aynı bilgisayarı arkadaşımın evine götürdüğümde sorun ortadan kalkıyor. Yabancı forumlarda bu sorunu yaşayan çok insan var. Sorun tamamen elektrik ile ilgili malesef. Diyelim bu monitor bu bilgisayar fare yada bilgisayar ile aklınıza gelen herşey bozuk diyelim, ya ondan öncekiler? Veya gece saat 2 den sonra daha iyi hissettirmesi?
 
Gece 2 den sonra belki uykunuz geliyordur. Simdi size çok özel ekipmanlar onerecegiz.

Mesela kendinize sebekeden temiz enerji almak için online çift çevrim bir ups alın. Sebeke sorunlarından kurtulun.

Bilgisayarınızın gücüne göre 3 kw civari bilindik kaliteli bir markadan ama online cift cevrim olacak şekilde ups alın.

Bu ups ler sebeke var olsa da dc cerim yapıp sonra bu dc gerilimi akuleri beslerler. İkinci cevrimde akuden aldığı gerilimi yine 220 volta çevirir. Bu şekilde size temiz bir gerilim sağlar.
 
Ups ve regülatör denendi onaylandı bir çözüm yolu değil :) bende ev değiştirmenin tek çözüm olduğunu biliyorum uğraşmıyorum zaten artık bıraktım bu lanetin peşini :D sadece aklıma elektrik dağıtım şirketi geldi bi yazayım dedim
 
@serkan_48 kalın harflerle online çift çevrim ups yazmış. Deneme yaptığınız ups eğer online çift çevrim bir ups ise ve bir çözüm sunmadıysa, başka yerde düzgün çalışan bir bilgisayar sizin evinize geldiğinde yine aynı davranıyorsa gerçekten evi değişmekten başka çaresi yok bu işin. Ev tekin olmayan bir yere inşa edilmiş demek ki :)
 
Bazı teknik açıklamaları yaptığımda bazı kişiler benim dalga geçtiğimi sanıyorlar :D
Konu başlığında ifade edilmiş. EMI (Elektro Magnetic Interference) ve RFI Radyo Frequence Interference kelimeleri sakız gibi ağıza alınacak ifadeler değildir. Bu ifadelerden bahsedebilmek için bu tür etkileri ölçebilen bazı aletler gereklidir ki bu aletler mütekamil fabrikalarda bile zor bulunan aletlerdir.
İyi bir radyo frekans spectrum analizör cihazının fiyatının 10.000$ dan başladığını düşünürsek, bu tür ifadeleri kesin delillendirip, ölçüp açıklayabilmek için toplamda neredeyse 100.000-150.000$ civarı maliyetli ekipmanlara ihtiyaç bulunmaktadır.
https://birdrf.com/Products/Test and Measurement/Analyzers/RF-Analyzer-Test-Kits.aspx
https://www.tek.com/en/products/spectrum-analyzers/rsa500
Ayrıca bu tür ölçümleri yapabilmek için de bilgili ve üst düzey bir mühendise de gerek duyulmaktadır. Böyle bir aleti mahalle elektrikçisinin eline alıp ta kullanması beklenemez.
Bir kaç sene önce bu konuda yapılması gerekenleri ve yapılması gereken cihazı detaylıca açıklamış olmama rağmen, hiç kimsenin böyle bir uygulamayı yapıp da test ettiğine rastlamadım.
Çünkü önerimde kullanılacak bazı ekipmanlar belli miktar bütçe gerektirmekte olup, evde PC ile oyun oynayan birinin bu tür ekipmanlar için belli miktar harcama yapması zaten düşünülemez.
https://www.kontrolkalemi.com/forum...tronik-cihazlar-üzerine-etkisi.128476/page-11
 
aynı bilgisayarı arkadaşımın evine götürdüğümde sorun ortadan kalkıyor.
Daire içinde monitörün bulunduğu hatta sorun vardır veya monitör yakınlarında manyetik alan parazitlenme yapabilir.
Aynı monitörü arkadaşınızın evinde titreme yapmaması, sorunun EMI filtreden olmadığının belirtisidir.
Bir soru da ben sorayım.

Monitörün beslemesi 220 V. veya dışarıdan adaptörle mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,865
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst